top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De kelder – Marc Raabe

Eindelijk kan ik dan gaan genieten van het vierde en laatste deel van deze fantastische schrijver! A.W. Bruna bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789400515680 | 14 februari 2023 | 544 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | Prijs €24,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Sleutel 17 en Kamer 19 en de Horzel ben ik inmiddels echt fan van het schrijverstalent van Marc Raabe. Ik keek dan ook enorm uit naar het veelbelovende vierde en laatste deel van de Tom Babylon serie. Zeker toen ik van AW Bruna de kans kreeg om het boek te lezen en te recenseren, stuiterde ik dolblij door de kamer. Ik heb enorm hoge verwachtingen van het vierde deel en ik hoop dan ook dat de serie met een klapper gaat eindigen. De cover sluit fantastisch aan op de voorgaande delen.

 

Het verhaal:

Het vierde en laatste deel van deze razendspannende Duitse thrillerserie van Tom Babylon. Inmiddels is Tom al twintig jaar op zoek naar zijn zusje Viola, die in 1998 spoorloos verdween. In de kelder van zijn vader vindt Tom een recente foto van Viola. Heeft Werner Babylon toch iets te maken met de verdwijning van Viola? Wanneer even later de vader van Tom wordt gedood bij een mysterieuze aanval op de Berlijnse metro, blijkt ook uit een getuigenverklaring dat de dader op zoek was naar Viola. Tom denkt te weten wie hierachter zit: zijn voormalige mentor Dr. Walter Bruckmann, die al zwoer Toms leven tot een hel te maken. Dr. Walter Bruckmann zit alleen al sinds zijn veroordeling in een bewaakte psychiatrische inrichting...


Het vierde deel van de razendspannende Duitse thrillerserie over Tom Babylon. Bloedspannend, filmisch en verslavend.


 

Mijn ervaring:

Iedere keer weer, weet Marc Raabe, je met een heftig en aangrijpend proloog te vangen in zijn verhaal. Ditmaal de tragische gebeurtenis op de Berlijnse metro waarbij drie mensen op tragische wijze om het leven kwamen. Dit proloog weet je gelijk zo te triggeren en vragen op te roepen, dat je het boek gewoon moet lezen. Marc Raabe heeft een hele vlotte, krachtige en vooral filmische schrijfstijl. Hierdoor zit ik compleet in het verhaal en zie ik alles voor mijn ogen gebeuren. Het is geweldig dat je als lezen inmiddels een band hebt met de belangrijkste personages van het verhaal. Zeker met Tom Babylon, zijn gedachten en manier van doen zijn werkelijk subliem verwoord. Ik vind het bij deze serie ook enorm sterk dat de personages allemaal krachtig en met eigen stem zo verschillend zijn neergezet.

De verhaallijn van het vierde deel sluit perfect aan op de voorgaande delen, waardoor je echt de rest van de serie moet hebben gelezen en toch volgt het verhaal daarbij ook weer duidelijk een nieuwe verhaallijn. Er zit enorm veel diepgang in deze serie en bij de juiste momenten weet Marc Raabe enorm goed in detail te treden om er net een schepje bovenop te doen. Hij weet ook enorm goed de Duitse geschiedenis in de verhaallijn te verweven. Je puzzelt gedurende het verhaal constant mee met Tom Babylon naar de oplossing van de puzzel. Tijdens het verhaal wisselt het in hoofdstukken ook van perspectief met Sita, die je ook uit de voorgaande delen kent.


Het vierde deel is razend spannend en het verhaal neemt zoveel wendingen dat de spanningsboog gedurende het hele verhaal hoog blijft. Je zit echt op het puntje van je stoel bij dit laatste deel. Het plot was verrassend, sterk en zoals altijd bij Marc Raabe viel alles perfect in elkaar. En ik moet zeggen de afsluiting van dit boek was echt een klapper. Wauw! De kelder, het vierde en laatste deel van de Tom Babylon-serie van Marc Raabe is echt origineel, ijzersterk en razend spannend. Het boek is filmisch en vlot geschreven en ik heb het dikke boek dan ook in één dag verslonden, want het is zo spannend dat je het gewoon niet weg kan leggen. Het einde was een klapper en ik kan niets anders constateren dat dit vierde deel echt geweldig goed was. Ik kijk enorm uit naar meer boeken van Marc Raabe in de toekomst.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+
15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page