top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De kunst van het leven - Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh is voor mij echt een enorme inspirator. Ik zie hem echt als het voorbeeld voor rust, vrede en compassievol leven. Ik heb al veel boeken van hem gelezen, maar deze nog niet. Dus ik ben enorm benieuwd.Nederlands | Hardcover | 9789025909932 | Druk: 1 | augustus 2021 | 208 pagina's


Beschrijving:

Een bundel van de boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh over mindfulness, onze relaties, de verbondenheid met de wereld en de weg naar een gelukkiger leven.

Vanuit 7 verschillende transformerende meditaties, leren we om op een nieuwe manier te kijken naar ons leven, onze relaties en de verbondenheid die wij tot en met de wereld hebben. Het is een bundel van zijn laatste lezingen, kort voor zijn plotselinge ziekenhuisopname.

Het boek bevat ook veel persoonlijke ervaringen. Via deze lezingen laat Thich Nhat Hanh ons zien dat iedereen een gelukkig, vredig en actief leven kan leiden en onze ouderdom en dood zonder angsten tegemoet kunnen gaan.

 

Voor het lezen:

Thich Nhat Hanh is voor mij een enorm grote inspiratie en een voorbeeld om met meer rust en meer compassie in het leven te staan. Zijn boek ‘Spreken met liefde, luisteren met compassie’ is dan ook absoluut een van mijn favorieten. Maar nu verscheen dit nieuwe boek van Thich Nhat Hanh en ja, dat moet ik natuurlijk lezen. Dus gelijk besteld! Dit boek is een hardcover, wat een boek wel gelijk wat extra’s geeft. Het is heerlijk clean en minimalistisch vormgegeven wat denk ik helemaal passend is met de inhoud van het boek.


Tijdens het lezen: Wat een voorbeeld en een inspiratie is deze man. De tekst is prettig vorm gegeven en de hoofdstukken zijn niet te lang. De teksten zijn vlot en krachtig geschreven en toegankelijk voor iedereen. Op deze manier kan iedereen de boeddhistische inzichten in mindfull leven leren inzien en leren toepassen in zijn/haar leven.


Conclusie: Ook dit is weer een boek dat een ere plaatsje krijgt in de kast bij de andere boeken van Thich Nhat Hanh. Het is een boek dat mooie en liefdevolle inzichten brengt. Het staat daarnaast ook vol mooie gedichten, inzichten, spreuken en affirmaties en meditatie oefeningen. Dit is zeker een boek dat ik nog vaker uit de kast zal pakken om te herlezen. Het boek zal je ogen zeker openen en een nieuwe kijk geven op je leven, je relaties en de verbondenheid met de wereld. Dit boek laat je zien dat het echte geluk in het nú zit en dat deze voor iedereen toegankelijk is. Ook dit boek was echt weer prachtig en een dikke aanrader voor wie open staat voor mindfulness en persoonlijke ontwikkeling.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page