top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De laatste lente van de dinosauriërs – Melanie During

Van HarperCollins kreeg ik als verrassing, dit prachtige nieuwe boek toegestuurd. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789402712797 | 26 september 2023 | 304 pagina's | Uitgeverij HarperCollins | Prijs 24,99


Voor het lezen:

Bij het zien van de verschijning van het boek, wist ik al dat ik dit boek wilde lezen. Het lijkt me een enorm leuk, leerzaam en indrukwekkend boek. Zeker omdat ik zelf vrij weinig met het onderwerp bekend ben. Ik vind het hierdoor erg leuk om nieuwe ontdekkingen en kennis op te doen. Ook ken ik Melanie During nog niet, maar na het lezen van de flaptekst, werd me alleen nog maar duidelijker dat ik meer wilde leren van deze inspirerende en krachtige vrouw. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Beschrijving:

Welke dinosauriërs ken jij van naam? De meeste bekende waarschijnlijk, Triceratops, Tyrannosaurus en Brachiosaurus. We weten enkel en alleen wat de botten ons nog aan informatie over die tijd kunnen geven. Melanie During, paleontoloog, neemt je mee in de geschiedenis van het onderzoek naar en rondom dinosauriërs. Melanie was zelf de ontdekker van het (bijna) precieze moment waarop de dinosauriërs zijn uitgestorven. Het was een lentedag, 66 miljoen jaar geleden, toen de koers van de aarde voorgoed veranderde. Melanie neemt ons mee op een reis door de tijd vanaf het ontstaan van dinosauriërs tot de laatste ontdekkingen in de paleontologie: haar ontdekking van de laatste lente van de dinosauriërs.

 

Mijn ervaring:

Melanie During weet je op hele heldere, toegankelijke en concrete wijze je alles te vertellen over en rondom het tijdperk waarin de dinosauriërs op onze wereld leefden. Ze beschikt over een flinke dosis kennis, inzichten en heeft een heel helder analyserend vermogen. Daarbij weet ze haar verhaal op enorm vlotte en enthousiaste wijze te brengen, waardoor ik echt aan haar lippen hang. Melanie begint haar verhaal bij de basis, het wat waar en wanneer. Het is voor mij lange tijd geleden dat ik me bezig hield met de tijdperken en de aardverschuivingen, dus het is erg fijn dat Melanie hier begint en dit helder verwoordt. Melanie weet haar verhaal echt tot leven te brengen. Haar verhaal bestaat uit wetenschappelijke kennis en inzichten, maar ze geeft ook het een en ander bloot over zichzelf, het verloop van haar leven bij pleeggezinnen, haar studie, de opgravingen en onderzoeken waar ze zelf bij aanwezig was. Hierdoor merk je naast de berg kennis die ze heeft dat ze er ook enorme passie voor heeft. Ze weet haar verhaal te ondersteunen met beeldmateriaal. Ik merkte dat ik zo enthousiast werd van haar verhaal dat ik gedurende het lezen van het boek er constant Google bij hield om over bepaalde dingen nog meer kennis te vergaren. Het boek heeft me enorm veel leuke en interessante kennis en feitjes opgedaan. Waaronder onder andere dat er een relatie kan bestaan tussen de voeding van het dier en zijn/haar huid, dat er meer kleine dan grote dino's bestonden en op sommige eilanden dwerggroei onder de dino's was. Dit zijn maar enkele dingen, maar er is bij het lezen van dit boek nog veel meer moois en leerzaams te ontdekken. De laatste lente van de dinosauriërs is een enorm helder, toegankelijk en vlot geschreven verhaal, waarin Melanie During op enorm enthousiaste wijze haar berg aan wetenschappelijke kennis deelt in combinatie met haar persoonlijke verhaal. Ik heb echt van het begin tot het einde aan haar lippen gehangen en enorm veel geleerd van haar. Het is echt een enorm leuk en leerzaam boek.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page