top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De Tao van gezondheid – Conny Coppen

Ik had al zoveel mooie dingen gelezen over dit boek dat ik mezelf dan ook met kerst dit mooie boek cadeau heb gedaan!

Nederlands | Paperback | 9789020218619 | Druk: 1 | oktober 2021 | 272 pagina's | Uitgeverij Ankhhermes


Voor het lezen:

Ik heb dit boek al lange tijd op mijn verlanglijstje staan. Nu het boek met een nieuwe herdruk uit kwam kon ik mezelf dan ook niet langer bedwingen en heb ik mezelf dit boek met de kerst cadeau gedaan. De cover is enorm uitnodigend door de donkerblauwe cover met de gouden illustratie van het Yin-Yang symbool waarin ook de levensboom te zien is. De golvende gouden lijnen op de achtergrond brengen een mooie harmonie in het beeld. Ook de typografie is hier mooi op afgestemd. Ik verwacht met dit boek meer te weten te komen over de holistische gezondheid en hiervoor ook persoonlijke inzichten mee zal doen die ik kan toepassen op mijn eigen gezondheid.

 

Het verhaal:

De Tao van Gezondheid, een holistisch en toegankelijk geschreven boek, biedt inzicht in de individuele, maatschappelijke en wereldwijde gezondheid.


Conny Coppen laat het belang van balans, inzicht en groei zien. Door middel van het taoïsme en de holistische zienswijze kunnen we de crisis van ons persoonlijk als die van de samenleving bestrijden. Onze organen staan in verbinding met onze geest en onze ziel en het lichaam. Deze moeten naar behoren functioneren om onze levensenergie goed te laten stromen. Conny Coppen beschrijft de relatie van onze organen met de 5 elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water die ook weer in verbinding staan met de seizoenen.

Volg jij je ware zelf? Indien je dat niet doet, ontstaan er vaak klachten. Door middel van praktische oefeningen zoals visualisaties, het kloppen op de meridianen, voedingsadviezen en ondersteunende maatregelen kunnen we de balans van ons lichaam weer herstellen.

 

Mijn ervaring:

Al lezend wordt helder waarom het nu meer dan ooit aan de orde is om van overleven naar Leven te gaan, van angst naar liefde, van (innerlijke) slavernij naar (innerlijke) vrijheid. - Conny Coppen -

Het boek bevat echt enorm veel inzichten, kennis en informatie.

Met dit boek ga je je verdiepen in de 5 elementen van de Chinese geneeskunde; hout, vuur, aarde, water, metaal die weer met onze organen en de verschillende seizoenen in verbinding staan. Conny Coppen weet dit enorm uitvoerig en tot in de detail te beschrijven. Niet alleen hoe dat deze met elkaar verband houden, maar ook hoe dat je ze kan ondersteunen met vele oefeningen en duidelijke tekeningen. Ook staan er duidelijke voorbeelden bij die deze kennis ondersteunen en ze vertelt hoe je deze kennis in de praktijk toepast. Je krijgt hierdoor echt een volledig en compleet beeld.


Het hele uitvoerige en gedetailleerde verhaal weet Conny Coppen enorm duidelijke en fijne manier te verwoorden. Het is wel een boek waar je de tijd voor moet nemen, want de informatie heeft voor mij soms even de tijd nodig om op zijn plek te vallen.

Het is erg leuk dat Conny Coppen ook haar eigen verhaal vertelt. Hierdoor wint het verhaal voor mij aan kracht. De tabellen, tekeningen en praktische tips die duidelijk geordend zijn maken zorgen voor een duidelijk totaaloverzicht. Aan het einde volgen bijlagen met o.a. een klachtenlijst , begrippenlijst en de wondermeridianen, acupunctuurpunten. Hierdoor kan het boek ook goed als naslagwerk gebruikt worden. Het is een boek dat ik zeker nog vaker uit de kast zal halen om te kijken hoe het ook al weer zat en wat er aan kan doen.


Dit bijzondere boek is een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in zelfontwikkeling en holistische gezondheid. Het is een prachtig leerzaam boek en naslagwerk.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page