top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De wijsheidscodes – Gregg Braden

Door de prachtige titel is mijn nieuwsgierigheid gewekt. Van Uitgeverij Ankhhermes kreeg ik de kans om mee te doen aan de facebook leesclub.

Nederlands | Paperback | 9789020220346 | 12 juli 2023 | 240 pagina's Uitgeverij Ankhhermes | Prijs €22,50


Voor het lezen:

Het boek heeft een intrigerende cover die me nieuwsgierig maakt. Een eeuwenoud geschrift waarachter een licht verschijnt, geeft me het gevoel dat deze oerteksten krachten gaan geven. De ondertitel 'Verander je emotionele frequentie met spirituele oerteksten' versterkt mijn nieuwsgierigheid. Ik hoop op een leerzaam en inspirerend boek waaruit ik een hoop nieuwe kennis ga opdoen die ik in mijn leven kan toepassen.

 

Het verhaal:

Waarom zijn bepaalde spirituele teksten door de jaren heen nog altijd zo belangrijk? Dit komt door de wijsheid die in deze teksten verscholen liggen. Gregg Braden onderzoekt verborgen codes van wijsheid in eeuwenoude spirituele geschriften. Hierdoor weet hij wetenschap en spiritualiteit met elkaar te verbinden. Woorden die we denken en zeggen hebben grote invloed op ons lichaam. Dit bepaalt hoe we ons voelen en over onszelf denken. Vroeger werd deze kennis intuïtief ingezet. Zij creëerden daarom specifieke woordpatronen om troost, heling en (innerlijke) kracht te vinden in moeilijke tijden en codeerden deze krachtige woorden in gebeden, gezangen, mantra's, hymnes en heilige geschriften: de wijsheidscodes.

Gregg Braden verzamelde een aantal wijsheidscodes en legt kort uit wat de code betekent, waarom deze belangrijk is en hoe je de code kan toepassen. Hierdoor ben je uiteindelijk in staat om uitdagingen in moeilijke tijden het hoofd te bieden.

 

Mijn ervaring:

Gregg Braden heeft een hele heldere, duidelijke en toegankelijke schrijfstijl. Hierdoor lees ik het verhaal gemakkelijk en prettig weg en weet hij zijn kennis en inzichten zo te verwoorden dat het goed en gemakkelijk te volgen is.


Het verhaal begint eerst met een algemene uitleg over de wijsheidscodes, in dit gedeelte weet Gregg Braden me direct enthousiast te maken als ik lees, wat het gebruiken van de wijsheidscodes in je leven kan betekenen en welke effecten dit ook op lange termijn voor je kan hebben.


Daarna volgt het gedeelte van de wijsheidscodes zelf die hij heeft onderverdeeld in categorieën: Bescherming, Angst, Verlies, Kracht, Liefde, De krachtcodes, De parabels. Binnen deze categorieën bespreekt hij één of meerdere wijsheidscodes. Hij legt iedere code enorm helder en duidelijk uit, waardoor je direct weet wat het nut is van deze code en hoe je deze gebruikt. Soms legt hij nog wat extra uit over verschillende geschriften waarin de tekst verschilt. Eerlijk gezegd spreken niet alle wijsheidscodes me aan. Sommige vind ik echt enorm lang en daardoor niet toepasbaar. Daarbij voelde ik ze ook niet als ik ze gebruikte. Wel vond ik het erg inspirerend hoe Gregg Braden in oude teksten deze krachten heeft ontdekt.


De wijsheidscodes is een helder, leerzaam en inspirerend verhaal over het gebruik van eeuwenoude geschriften en de invloed hiervan op je denken en voelen. Gregg Braden heeft een mooie selectie gemaakt van verschillende geschriften die je op verschillende momenten in je leven kan toepassen. Wel vind ik dat voor mij de teksten niet toepasbaar zijn in mijn leven, ze zijn te lang. Daarvoor gaat mijn voorkeur toch uit naar affirmaties van bijvoorbeeld Louise Hay. Zeker voor mensen die van geschiedenis houden en spiritueel zijn ingesteld, is het een mooi boek.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page