top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De Wim Hof methode –Wim Hof

Dit boek stond al onwijs lang op mijn verlanglijstje. Nu ik zag dat het boek ook beschikbaar was als luisterboek heb ik het boek gelijk geleend.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 10 november 2020 | 9789021578415 | Speelduur: 8U 51M | Verteller: Erik van Welzen | Uitgeverij Kosmos Uitgevers | Prijs €14,99


Voor het lezen:

Dit boek stond al ruime tijd op mijn te lezen lijstje. Ik heb al zo verschrikkelijk mensen enthousiast gehoord over Win Hof, de methode en het boek, dat bij mij ook mijn nieuwsgierigheid gewekt was. Toen ik zag dat het boek in mijn bibliotheek beschikbaar was als luisterboek, zag ik dit als kans om eindelijk het boek te gaan luisteren. Ik heb na alle enthousiaste verhalen hoge verwachtingen, dus ik ben benieuwd.

 

Het verhaal:

In het allesomvattende boek ‘De Wim Hof Methode’ vertelt Wim Hof in eigen woorden zijn verhaal en legt zijn methode uit met aandacht voor:

  • Adem

  • Kou

  • Mindset

  • Spiritueel ontwaken

  • Wetenschap

Hij schrijft dat een ijsbad goed is voor mind en body, maar óók voor de spirit. Wim Hof is bekend geworden met baden of douchen met ijskoud water. Wim Hof, ook wel The Ice Man genoemd, vertelt in ‘De Wim Hof Methode’ op aangrijpende en gepassioneerde wijze hoe hij deze methode heeft ontwikkeld en over de verbluffende resultaten uit wetenschappelijk onderzoek naar zijn methode.


In ‘De Wim Hof Methode’ leer je hoe je kou, ademhaling en mindset kunt benutten om leiding te nemen over je geest en stofwisseling. Maar de methode van Wim gaat verder dan verbeterde gezondheid of prestaties – het is ook een spiritueel pad om je te verbinden met je innerlijke kracht.

"Deze methode is heel eenvoudig, zeer toegankelijk en wordt door de wetenschap onderschreven. Iedereen kan het, en er is niks dogmatisch aan. Er is alleen maar acceptatie. Alleen maar vrijheid. " - Wim Hof

 

Mijn ervaring:

Het luisterboek is ingesproken door Erik van Welzen, hij heeft een hele prettige stem en spreektempo. Ik vind het daarnaast ook wel echt passend dat een man dit boek heeft ingesproken.

De schrijfstijl van Wim Hof is helder, vlot en krachtig. Waarmee hij me als eerste wist te verrassen is dat het verhaal naast de overtuiging van de methode ook veel persoonlijk verhaal bevat. Doordat Wim Hof heel open, hele kwetsbare en heftige momenten uit zijn leven met je als lezer durft te delen, voel ik gelijk enorme sympathie voor deze man.


Zijn persoonlijke verhaal sluit aan op de ontwikkeling en de ontdekking en uitbreiding van zijn methode. Dit zorgt voor een krachtige samensmelting en weet je ook als luisteraar te overtuigen. Niet alleen zijn eigen persoonlijke verhaal komt aan bod, maar ook beoefenaars van zijn methode die verlichting en verbetering hebben ondervonden.


Buiten de uitleg over de werkzame en heilzame werking van zijn methode komen er ook oefeningen aan bod. In dat opzicht is dan een luisterboek wel een nadeel, want je kan het direct een keer mee doen, maar moeilijker later de oefeningen terugpakken om vaker te gaan oefenen.


Het is een inspirerend, verhelderend en bijzonder verhaal geworden. Wim Hof heeft me met zijn verhaal weten te overtuigen om ook met zijn oefeningen en methoden aan de slag te gaan. Het nadeel van het luisterboek is dus wel dat je niet gemakkelijk de oefeningen terug kan pakken. Hierdoor ben ik dan ook van plan om toch het boek nog aan te schaffen om een naslagwerk op de oefeningen te hebben.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page