top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een nieuwe aarde – Eckhart Tolle

Na het lezen van 'De kracht van nu' was ik enorm nieuwsgierig naar dit nieuwe boek. Ik kreeg van Uitgeverij Ankhhermes de kans het boek te lezen en recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Hardcover | 9789020219579 | Druk: 1 | 15 november 2022 | 248 pagina's | Uitgeverij Ankhhermes | Prijs €25,00


Voor het lezen:

Alleen al dit boek, de limited edition, is een feest om in je handen te houden. Deze gebonden hardcover is werkelijk fantastisch mooi. De aarderode kleur met de goudfolie vormen een enorm mooi contrast en het zorgt dat het een enorm luxe uitstraling krijgt. De gouden snede en het leeslint maken het feest dan ook echt compleet. Dit is alleen al door de prachtige cover een must-have voor je boekenkast. Zeker wanneer hij staat te stralen naast de limited edtion van De kracht van het nu het vorige boek van Eckhart Tolle dat als limited edition vorig jaar november werd uitgegeven. Zijn eerdere boek De kracht van het nu heb ik zeker vijf keer gelezen en keer op keer heeft dit boek me weten te raken en nieuwe eye-openers te geven. Daarom hoop ik nu, met dit nieuwe boek dat dat hetzelfde zal gaan doen.

 

Het verhaal:

In Een nieuwe aarde laat Eckhart Tolle een kijk op de wereld zien, waarin je werkelijk geluk zal kennen. De wereld is in een crisis geraakt? Dit komt door ons ego-denken. Het ego heeft behoefte aan macht, roem, tegenstand en vijanden. Dit heeft geleidt tot een wereld waarin we nu leven. Toch kan het anders. Als we ons ego durven los te laten en collectief streven naar een zuiver bewustzijn kunnen we de samenleving transformeren naar een plek waarin we vooral geluk kennen. Eckhart Tolle laat je zien hoe je deze verschuiving in jezelf kan versnellen, hij deelt je in dit boek zijn inzichten om hiertoe te komen.

 

Mijn ervaring:

Het boek is niet alleen van buiten mooi, maar ook aan de binnenzijde is het boek met liefde en aandacht vormgegeven. Er is gekozen voor een enorm prettig lettertype en interlinie waardoor het boek echt fijn leest. Ook de pagina's hebben een wat dikker papier dan de meeste boeken, waardoor het echt kwaliteit uitstraalt.


Het boek leest net als zijn vorige boek enorm prettig weg. De manier waarop Eckhart Tolle zijn gedachten en visie heeft weten te verwoorden zijn erg goed. Zijn woorden weten me vaak te raken. Het is niet een boek waar je even snel doorheen leest, maar dit is echt een boek waarbij je stukken moet laten bezinken en moet overdenken.

Wat mij het meeste bij is gebleven en ook heeft weten te raken zijn zijn woorden over je ego, je identificatie met het ik. Zijn woorden hebben me zo weten te raken, dat ik daarmee echt ineens heel veel dingen anders zie in mijn leven. Maar dat zelfde geldt voor zijn visie op de waarheid, wat is werkelijk de waarheid? Deze woorden hebben ervoor gezorgd dat ik sindsdien anders kijk naar dingen. Ook wat ik eerder als waarheid zag, kan ik nu met andere ogen bekijken.


Een nieuwe aarde is een prachtig boek, dat me echt anders naar dingen heeft laten kijken en ook mijn kijk op de dingen heeft veranderd. Dit is net als zijn vorige boek, een boek waarvan ik zeker weet dat als ik het een tweede, derde of vierde keer lees (wat zeker gaat gebeuren) me weer nieuwe dingen laat inzien. Dit boek is absoluut een aanrader voor iedereen die open staat om op een andere manier naar de aarde en dingen om zich heen te laten kijken. Ik weet zeker dat het ook voor vele anderen zijn of haar ogen zal openen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page