top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een weerspanninge kerst – Inge Sleegers

Jaaaa... laat de kerstnovelles maar komen! Zin in... Uitgeverij Hamley Books super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | E-book | - | 04 december 2023 | Adobe ePub

Uitgeverij Hamley Books | Prijs €2,99


Voor het lezen:

Ik las al met veel plezier de boeken Wereld zonder water, Wereld zonder wanhoop en Als vlinders dansen hierdoor ben ik erg benieuwd hoe Inge het in een feelgood kerstnovelle het er vanaf gaat brengen. Aangezien dit een ander genre is. De cover spreekt me niet direct aan. Ik vind de foto van de vrouw met pakketjes in haar handen een beetje gemaakt, toch, omdat het geschreven is door Inge Sleegers ben ik erg benieuwd.

 

Het verhaal:

Na de dood van haar vader bleven Eva en haar moeder samen achter. Dit zorgde voor een bijzondere en hechte band. Ze sloten een pact dat niemand ooit tussen hen in zou komen. Kerst vierde ze altijd met zijn tweetjes. Dan krijgt Eva een telefoontje van haar moeder, ze heeft iemand ontmoet en ze nodigt Eva uit om met zijn familie in zijn ski chalet in Oostenrijk samen kerst te vieren. Eva heeft hier absoluut geen zin in. Blijft Eva haar kop in het zand steken? Of krijgt het weekend toch nog een mooie wending?

 

Mijn ervaring:

Inge Slegers heeft een vlotte en levendige schrijfstijl, waardoor het verhaal gemakkelijk en fijn leest.

Het verhaal is geschreven vanuit Eva, en begint met de jonge Eva in haar kinderjaren. De jaren waarin ze kerst viert met haar moeder en een pact sluit. Tot op deze hoogte kon ik heerlijk en goed mee gaan in het verhaal.


Dan volgt het verhaal als Eva ouder en volwassen is en ze geen kerst met anderen dan enkel haar moeder wil vieren. De manier hoe dat Eva zich manifesteert zorgde ervoor dat ik niet meer lekker in het verhaal zat en me ook echt niet meer in Eva kon verplaatsen, ondanks de basis die Inge Slegers had gelegd. Gelukkig kreeg het verhaal alweer snel een andere en betere wending waardoor dat de nieuwe Eva die 'het licht' gezien heeft weer een leuk personage is. Het verhaal heeft een goede en mooie opbouw en kent grappige, mooie en leuke wendingen. Ook wordt het verhaal mooi afgesloten. 


Een weerspannige kerst is een leuk, mooi en grappig verhaal. Het verhaal kent een goede opbouw met leuke wendingen en gebeurtenissen. Ondanks dat ik me niet de gehele verhaallijn in het hoofdpersonage kon verplaatsen is het een erg leuk verhaal en kent het een mooi einde.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,55 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page