top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Eindelijk maandag – Mabel Duchossoy en Crystal Kwee

Ik was gelijk enorm geïnteresseerd toen ik zag dat dit boek ging verschijnen. Van HarperCollins kreeg ik de kans het boek te lezen en recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789402710373 | Druk: 1 | 08 november 2022 | 256 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Een non-fictie boek gericht op persoonlijke ontwikkeling heeft gelijk mijn aandacht. De twee schrijvers van het boek ken ik nog helemaal niet, maar door de uitnodigende cover was ik wel gelijk getriggerd en nieuwsgierig naar wat deze twee vrouwen te vertellen hebben. Daarnaast ben ik zelf iemand die heel veel verschillende dingen leuk, interessant vindt en soms teveel ballen in de lucht wil houden, omdat alles zo leuk is. Ik ben erg benieuwd of dat dit boek me kan helpen bij het vinden van mijn roeping en ook het vinden van mijn focus in plaats van dat ik me altijd op honderd dingen tegelijk wil focussen.

 

Het verhaal:

Start vandaag nog om écht te gaan leven!

De meeste dagen van ons bestaan uit rennen, vliegen en werken. Vaak hebben we ook nog eens een baan waarin de passie mist. Geen wonder dat er steeds meer mensen in een burn-out terecht komen. Dit kan anders volgens Mabel en Crystal.

Werk jij vanuit je vrouwelijke of vanuit je mannelijke energie? Leef jij met bezieling, vertrouwen en creativiteit? Of met macht, ratio en status? Crystal en Mabel leggen je uit hoe je je unieke talenten en roeping ontdekt. Aan de hand van hun persoonlijke verhaal en praktische oefeningen helpen ze je zingeving te vinden in je werk en leven. Hierdoor kan je straks niet meer wachten tot het eindelijk maandag is.

 

Mijn ervaring:

Wat een persoonlijk, open en inspirerend boeken hebben Crystal en Mabel weten te schrijven.


Het boek begint met een duidelijk inleiding, die je vertelt wat je van dit boek kan verwachten en voor wie het boek geschikt is. Ze weten me direct enthousiast te maken dat grote veranderingen mogelijk zijn.


Het verhaal is een afwisseling van de persoonlijke verhalen van Crystal en Mabel waarbij ze enorm open, puur en eerlijk vertellen over hun ervaringen, emoties en burn-out waar ze mee te maken kregen. Deze persoonlijke verhalen worden duidelijk onderscheidend in het boek weergegeven. Deze verhalen sluiten daarna perfect aan over wat ze in het hoofdstuk willen vertellen en de lessen die ze persoonlijk uit hun ervaringen hebben getrokken. Tussen het verhaal door komen praktische oefeningen aan bod die allemaal enorm duidelijk zijn beschreven en goed zijn uit te voeren.


Crystal en Mabel hebben een hele prettige, vlotte en krachtige schrijfstijl. Ze blijven tijdens hun verhaal bij de kern van hun boodschap en kennis die ze willen overdragen. Hierdoor leest het boek echt heerlijk weg. Ook de tekst is prettig ingedeeld in alinea's en niet te lange hoofdstukken en het verhaal kent ook een goede afwisseling tussen persoonlijke verhalen, de kennis/boodschap die ze willen overbrengen en de praktische oefeningen. Ik heb zelf eerst het hele boek gelezen en ik ben daarna weer opnieuw begonnen en ik ben toen pas de oefeningen erbij gaan doen.


Dit boek weet echt je ogen te open en met de nodige praktische oefeningen je aan het werk te zetten om zelf op onderzoek te gaan om je leven anders te gaan leven. Door de persoonlijke, kwetsbare en open verhalen van zowel Mabel als Crystal laten ze zien dat we allemaal mens zijn en bepaalde gevoelens en gedachtes ervaren. Maar ze laten hiermee ook zien dat verandering écht mogelijk is. Mij hebben ze weten te overtuigen!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментари


Коментирането беше изключено.
bottom of page