top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Enna tegen de verloren draken – Kristen Perrin

Eindelijk is het tijd om van het tweede deel van Enna in de Inktgenootschapserie te gaan genieten. Van Uitgeverij de Fontein kreeg ik een recensie-exemplaar. Enorm bedankt!

Nederlands | Hardcover | 9789026158841 | 18 april 2023 | 288 pagina's | Uitgeverij de Fontein Jeugd | Prijs €18,50


Voor het lezen:

Het eerste deel van deze serie, Enna tegen het Inktgenootschap, was zo verschrikkelijk leuk, dat ik enorm enthousiast werd, toen ik zag dat het tweede deel van deze serie zou verschijnen. Van Uitgeverij de Fontein kreeg ik de kans om het boek te lezen en te recenseren. Super bedankt. De cover past perfect bij het eerste deel en is daarbij toch onderscheidend. Ditmaal wordt de duistere en mysterieuze cover gesierd door een drakenkop en een vuurbal. De typografie is perfect op het beeld afgestemd en zorgt voor een uitnodigend totaalbeeld. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Het tweede deel van het Inktgenootschap.

Na het vorige avontuur lijkt de magie in het leven van Enna verloren te zijn gegaan. Het is al maanden geleden dat ze het laatste vonkje muzenmagie langs zag flitsen. Maar dan ziet ze een draak, een draak van stoom... rook.. of was het gouddraad? Al snel blijkt dat muzenmagie niet de enige magie in Londen. Enna gaat op ontdekking en maakt kennis met het enige en nog levende lid van de drakenalliantie. Hij blijkt alleen niet op zoek te zijn naar Enna, maar naar haar beste vriendin Delia.

 

Mijn ervaring:

Kristen Perrin heeft een hele vlotte, krachtige en fantasierijke schrijfstijl. Daarnaast houdt ze qua taalgebruik enorm goed rekening met haar jeugdige lezertjes (vanaf ongeveer 10 jaar). Ze schrijft enorm levendig, hierdoor ga je helemaal in het magische en spannende avontuur mee.


De verhaallijn is verrassend, spannend, avontuurlijk en zit vol magie. Er zit een heerlijk tempo in de verhaallijn, waardoor stoppen met lezen van het spannend en heerlijke boek gewoon niet lukt. Het is enorm sterk hoe Kristen Perrin het thema vriendschap, ditmaal weer op een hele andere manier in het verhaal laat terugkomen. Daarnaast wist ook de nieuwe sterke en spannende verhaallijn me echt positief te verrassen. Het was heel anders, maar sluit qua stijl en gevoel perfect aan bij het vorige boek. Dit is bijzonder sterk. Ze weet gedurende de verhaallijn de spanning goed op te bouwen, want gaat het Enna en Delia lukken? Tegen het einde zat ik dan ook op het puntje van mijn stoel. Echt geweldig! Het avontuur kent een goed afgerond einde, waardoor je het spannende magische avontuur met een goed gevoel dichtslaat.


Enna tegen de verloren draken, is het tweede spannende en magische avontuur van Enna. Ik vond het enorm sterk dat Kristen Perrin me wist te verrassen met een totaal andere maar wel enorm goede verhaallijn die toch goed aansluit op het eerste avontuur. Grandioos! Het boek kan los gelezen worden, maar beide boeken zijn mega dikke magische aanraders! Ik hoop dat er nog vele delen gaan volgen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page