top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Friends, lovers en het Grote Verschrikkelijke Ding – Matthew Perry

Ik ben dol op biografieën en ik was erg nieuwsgierig naar het verhaal achter deze grote ster.

Nederlands | Paperback | 9789021033365 | 21 november 2022 | 352 pagina's | Uitgeverij LS Amterdam | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Ik ben dol op het lezen van biografieën. Ik vind het interessant om te lezen, wat voor leven iemand heeft meegemaakt en vooral wat hun visie en drijfveren zijn in het leven. Iemand waarvan ik weinig weet is Matthew Perry. Natuurlijk ken ik hem van Friends, maar ik denk dat er achter deze man een heel ander verhaal schuil gaat. Ik heb daarom ook niet de flaptekst gelezen, maar wil me vooral laten verrassen door zijn verhaal.

 

Het verhaal:

Friends-ster Matthew Perry over zijn leven, liefde en verslavingen in deze onvergetelijke memoires. Matthew neemt je mee achter de schermen van de succesvolle serie en zijn worstelingen met zijn verslavingen. Hij vertelt eerlijk, open en onthullend over hoop en volharding en zijn dagelijkse strijd die hij voerde. Met een hoop humor weet hij zijn leven en zijn problemen te beschrijven, maar hij is eerlijk over zijn levenslange strijd met de ziekte, waar hij ondanks alle roem aan onderdoor ging.

 

Mijn ervaring:

Ik ben verrast door de eerlijkheid en de openheid waarmee hij zijn verhaal durft te vertellen. Ondanks dat het een heftig en ontroerend verhaal is, probeert hij het zo luchtig en met de nodige humor te brengen, waardoor het boek niet te zwaar wordt en lekker blijft lezen. Wel vraag ik me bij tijdens af of hij die humor niet inzet om de ernst en zijn echte gevoelens niet te tonen.


Zijn hele levensverhaal wordt gedomineerd door zijn verslavingen die constant grip op hem hebben gekregen en waar hij in tijden echt aan onderdoor ging. Bijzonder van iemand die het ondanks al dat lijden toch voor elkaar heeft weten te krijgen om in een van de succesvolste sitcoms aller tijden te spelen. Eigenlijk kan ik niets anders dan concluderen dat deze succesvolle man voor de buitenwereld een vooral zielig en triest leven heeft gehad met alle worstelingen met zijn ziekte.


Het is een bijzondere, intense en openhartige biografie die me heeft weten te raken. Bizar hoe zo'n succesvol persoon voor de buitenwereld zijn hele leven lang een eenzame strijd voerde met zijn verslavingen. Door zijn open en eerlijke verhaal krijg je wel een beter beeld van wat er achter iemand met verslavingen schuilgaat.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page