top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Gewoon knetterhard jezelf zijn – Cathelijn Paling

Ik zag dit boek op Instagram voorbij komen en het wist gelijk door de aantrekkelijke cover mijn aandacht te trekken. Ik kreeg van Spectrumboeken de kans het boek te lezen en te recenseren.

Nederlands | Paperback | 13 september 2022 | 136 pagina's | Uitgeverij Spectrumboeken | Prijs €18,99


Voor het lezen:

De beschrijvende tekst over dit boek maakte me, net als de opvallende cover, erg nieuwsgierig naar dit boek. Aangezien ik zelf heb ervaren wat een burn-out is, was ik erg benieuwd naar het verhaal van Cathelijn Paling en hoe dat zij dit ervaren heeft én wat zij hieruit geleerd heeft.

De cover vind ik ook erg origineel en sprekend. De blauwe kleur met de roze letters trekken gelijk je aandacht. Mij spreekt dit erg aan. Van Spectrumboeken kreeg ik de kans het boek te lezen en te recenseren. Super bedankt!

 

Het verhaal:

Je bent jong en zit vol ambitie en dromen. Dan ga je keihard werken voor je doelen. Zo ook Cathelijn Paling. Ze had dagelijks een enorme todo-lijst en een baan waarvoor ze zich 1000% gaf, ze vergat er alleen van te genieten. Daarvoor moet je stilstaan, je rust nemen en voelen. Dit vergat Cathelijn, tot haar lichaam plotseling aan de noodrem trok. Een burn-out. Ze vertelt haar verhaal en weg naar herstel én alle wijsheden die ze tijdens deze reis ontdekte. Met haar verhaal wil ze je laten inzien dat stilstaan bij je gevoelens en deze werkelijk te ervaren je grenzen niet bepreken maar verrijken. Ontdek een duurzaam leven en het gevoel dat geluk vooral in het het leven vanuit jezelf zit.

 

Mijn ervaring:

Cathelijn heeft een hele vlotte, open en krachtige schrijfstijl. Hierdoor weet ze je gemakkelijk mee te trekken in haar persoonlijke en kwetsbare verhaal. Ze begint namelijk haar verhaal op het moment dat haar leven niet meer loopt zoals ze graag voor ogen had. Ze is opgebrand, leeg en voelt zich absoluut niet meer gelukkig. Toch is het bijltje erbij neergooien het laatste wat ze wil doen. Dit voelde voor mij enorm herkenbaar. Ze weet enorm goed de gevoelens en gedachten die voorbij komen te beschrijven.


Vervolgens vertelt Cathelijn over haar weg naar herstel. Ze vertelt niet alleen over hoe dat ze weer uit haar burn-out weet te krabbelen, maar ze durft ook eerlijk en open te vertellen over de tegenslagen en alle hobbels die ze op haar weg terug moest overwinnen. Doordat ze hier zo persoonlijk en open over durft te vertellen, voel je je als lezer echt verbonden met Cathelijn en leef je met haar mee. Ze weet ook de levenslessen en de wijsheden die ze opdeed enorm duidelijk en helder te verwoorden.


Het binnenwerk van het boek is enorm prettig en vriendelijk vormgegeven. Ieder hoofdstuk begin met een titel wat hetzelfde lettertype heeft als het lettertype op de cover. Daarnaast heeft Cathelijn haar verhaal in korte stukken opgedeeld, waardoor het nog prettiger leest. Ook de hoofdstukken zelf zijn vrij kort, waardoor je geneigd bent nog even een hoofdstuk te lezen.


Ik heb echt van het begin tot het einde genoten van dit persoonlijke, kwetsbare en eerlijke verhaal van Cathelijn Paling. Door haar openheid kan je je als lezer helemaal met haar meevoelen. Daarnaast weet ze ook enorm goed haar veerkracht, motivatie en wijsheden te delen die je als lezer weten te inspireren. Hierdoor is het ook een boek dat je kracht geeft en inzichten geeft om het zelf niet tot een burn-out te laten komen. Het boek is absoluut een mooie aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page