top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Glittersneeuw – Jet Nijland

Ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books de kans het tweede deel als eerste te lezen en te recenseren. Super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789464661569 | 01 december 2023 | Adobe ePub

Uitgeverij Hamley Books | Prijs €2,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Zwaluwdans en Als de sterren fonkelen ben ik fan van Jet Nijland. Daarna verscheen haar nieuwe feelgood serie waarvan ik deel één, Zomerzoet ook al met veel plezier las. Nu is het eindelijk zover dat ook deel twee verschijnt. Van Uitgeverij Hamley Books heb ik een recensie-exemplaar ontvangen. Super bedankt. Ik heb hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Deel twee van de feelgood serie van Jet Nijland. Het vervolg van Eva de liefde en ditmaal ook kerst! Eva keert terug naar het schiereiland Pilion in Griekenland. Ze is van plan om samen met Andreas kerst te vieren. Deze razend knappe Griek sloeg ze afgelopen zomer aan de haak. Maar direct bij aankomst merkt Eva dat Andreas iets voor haar verbergt. Dan duikt, tot overmaat van ramp, ook nog eens de ex van Andreas, Cassandra op. Dankzij haar wordt Eva deelgenoot van een zoektocht naar de kerstezel, die spoorloos is verdwenen. Ze raakt verstrikt in een avontuur dat raakvlakken heeft met een mythe over een ezel van het omgekeerde lot. Wat is het lot van Eva en haar vrienden?

 

Mijn ervaring:

Jet Nijland heeft wederom haar heerlijke vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl te pakken. Het is een verhaal dat vlot en gemakkelijk wegleest, waardoor je lekker en ontspannen van de novelle kan genieten.


Het verhaal volgt op een aantal maanden eerder, waarin Eva en Andreas elkaar ontmoeten in de zomer en hun liefde voor elkaar opbloeide. Het is fijn dat de novelle begint met een korte terugblik op die zomer en de gebeurtenissen, waardoor je weer precies weet hoe het in elkaar zat. Nu keren Eva en haar grootmoeder terug naar Pilion, het Griekse eilandje om daar de kerstdagen met hun geliefden door te brengen.


Doordat de personages je al bekend zijn, vervolgt het verhaal zich op leuke wijze. Toch weet Jet Nijland aan deze novelle weer een compleet nieuwe, originele en verrassende wending aan de verhaallijn te geven met daarbij een heerlijk winters kersttintje. Ditmaal is het verhaal vanuit drie personages te volgen, waarbij Eva en Cassandra voornamelijk aan bod komen. En nog een klein stukje vanuit oma Antoinette. Het is leuk dat hierdoor de verhaallijn breder wordt en de personages elkaar in de verhaallijn overlappen. Het is een erg vermakelijk, mooi en leuk verhaal dat naar mijn mening wel veel te kort is.


Glittersneeuw is een prachtig, origineel en mooi vervolg op Zomerzoet. De verhaallijn van de personages vervolgt zich enkele maanden later, waarin Jet Nijland een heel nieuw, eigen en leuk verhaal weet neer te zetten. Ook kom je ditmaal meer te weten over Cassandra, wat een leuke verrijking is op het al bestaande verhaal. Ik heb genoten en kijk enorm uit naar deel drie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page