top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Goed zoals je bent – Frederike Mewe

Ik was gelijk nieuwsgierig toen ik de aankondiging van dit boek zag. Gelukkig had bibliotheek Eindhoven het boek snel te leen!

Nederlands | Paperback | 9789025910310 | Druk: 1 | maart 2022 | 224 pagina's | Uitgeverij ten Have


Voor het lezen:

Ik was gelijk nieuwsgierig toen ik de aankondiging van dit boek zag. Ik heb een grote affiniteit voor boeken over persoonlijke ontwikkeling, psychologie en mindset, dus dit boek werd gelijk een absolute must-read. Gelukkig had bibliotheek Eindhoven het boek snel in hun assortiment, waardoor ik het gelijk kon reserveren. De cover spreekt me enorm aan. Ik houd van hele simpele gestileerde covers en zeker met de gekozen kleuren, is het werkelijk een boek dat niet aan mijn aandacht kan ontkomen. Ik hoop en verwacht dat Frederike me mooie inzichten en tools aan gaat bieden om mijn zelfvertrouwen te laten groeien.

 

Het verhaal:

Een boek over de psychologie van zelfvertrouwen. Het boek bevat praktijkvoorbeelden, persoonlijke verhalen en veel praktische oefeningen. Onze maatschappij vraagt enorm veel van ons. We zijn de hele dag bezig met de verwachtingen van anderen, alles perfect willen doen en lopen aan onszelf voorbij. Hierdoor krijgen we vaak een negatief zelfbeeld. Dit leidt tot mentale problemen zoals een depressie en een burn-out.

Frederike legt je uit welke psychologische processen hierachter schuil gaan én wat we hieraan kunnen veranderen zodat we milder naar onszelf kunnen kijken en ons minder van anderen aan trekken. Dan kunnen we ons hart gaan volgen en kiezen voor zelfliefde.

 

Mijn ervaring:

Het is een boek dat vanaf de eerste letter gemakkelijk en prettig leest. Frederike schrijft open en toegankelijk. Haar verhaal is een mix van haar persoonlijke verhaal, de psychologie erachter, praktijkvoorbeelden en praktische oefeningen. Door deze mix wordt het verhaal niet zwaar, terwijl het wel de nodige diepgang en inzichten biedt.


Haar verhaal heeft een goede opbouw waarmee ze je als lezer stap voor stap mee neemt door de jungle in je hoofd om met je zelfvertrouwen aan de slag te gaan en inzicht te krijgen waarom dat iets gebeurt, welke gevoelens, gedachten en emoties hierbij ten grondslag liggen en hoe dat je met je mindset aan de slag kan gaan om meer te gaan stralen, meer zelfliefde te ervaren en uiteindelijk met meer zelfvertrouwen door het leven te gaan.


Het boek biedt ook enorm veel herkenning, waardoor dat je je gezien en gehoord voelt met je gedachten en gevoelens. Hierdoor doorbreekt ze het taboe om te zwijgen en mooi weer te blijven spelen en krijg je echt de kans om aan de slag te gaan en niet meer achter dat masker verborgen te blijven.


De praktische oefeningen in het boek zijn toegankelijk en voor iedereen haalbaar. Natuurlijk zal de ene oefening je meer aanspreken dan de andere, maar ik weet zeker dat iedereen die aan zijn of haar zelfvertrouwen wilt werken de praktische oefeningen een goede helpende hand zullen bieden.


Ik heb genoten van het prachtige, inspirerende en mooie boek van Frederike Mewe. Het boek biedt veel mooie inzichten, kennis én oefening. Voor iedereen die aan zijn of haar zelfvertrouwen wil werken, dan is dit boek een echte aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
26 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page