top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Groot verlies, klein verlies – Eleanor Haley en Litsa Williams

Dit prachtige recensie-exemplaar kreeg ik van Ambo|Anthos Uitgevers. Een boek dat me onwijs bijzonder en mooi lijkt. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789026361579 | 06 januari 2023 | 336 pagina's Uitgever Ambo|Anthos | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Dit bijzondere boek wist gelijk mijn aandacht te trekken. We hebben allemaal met verdriet te maken, maar toch gaan we hier enorm verschillend mee om en naar mijn idee wordt er ook veel te weinig over deze gevoelens en emoties gesproken. Aangezien ik zelf ook geen prater ben maar een opkropper, was ik enorm nieuwsgierig wat dit boek bij aan houvast en steun kan bieden om anders met verdriet en verwerking om te gaan.

 

Het verhaal:

We hebben allemaal in ons leven te maken met verdriet. Op die momenten kunnen we allemaal wel wat hulp en steun gebruiken. Verdriet kent vele vormen; de dood van een geliefde, een scheiding, gezondheidsproblemen. We kunnen er in het leven niet omheen. Hoe groot of klein het verdriet ook is, dit boek biedt steun, houvast en hulp. Aan de hand van 75 handige, informatieve en praktische lijstjes helpen Eleanor en Litsa je ervaringen en emoties beter begrijpen. Ze bieden handvatten, to-do's en veel tips om op dagelijkse basis beter om te gaan met de verschillende vormen van verdriet.

 

Mijn ervaring:

Wat een bijzonder, intens maar ook helder en toegankelijk boekje is dit. Ten eerste is het binnenwerk van het boek ook prachtig weergegeven. De stijl en kleuren van de buitenzijde komen ook aan de binnenzijde terug. Het is enorm vrolijk en speels opgemaakt, dat alleen dat al wat kleur geeft op momenten van verdriet.


Zelf heb ik, het boek van voor tot achter gelezen, toch is dit niet noodzakelijk en kan je het boek ook gewoon openslaan en daar lezen en of oefeningen doen. Het zijn allemaal vrij korte stukjes over een onderwerp dat toegankelijk, vlot en helder geschreven is. Iets wat je vooral niet wilt is op het moment van verdriet, is een zwaar verhaal lezen. Maar geen nood, dat is dit dus absoluut niet. Het boek is ingedeeld in 3 delen;

Deel 1: Verdriet: de basisbeginselen

Deel 2: Het brede spectrum van verdriet

Deel 3: Omgaan met verdriet


Ik, als lijstjes en controlefreak, kan dan ook mijn geluk niet op met dit boek. Dit boek bevat heel veel lijstjes, beknopte opsommingen en t do's. Het verhaal is een combinatie van psychologie, kennis, tips, tricks, oefeningen, echt van alles wat rondom het thema verdriet en hoe je er mee om kan gaan. Hierdoor is het een enorm leuk en mooi boek geworden.


Dit mooie, heldere en gestructureerde boek weet je zeker houvast en steun te geven in tijden van verdriet. Door middel van interessante weetjes, maar ook de grote hoeveelheid tips en tricks gecombineerd met de prachtige vormgeving weet het boek je zeker mooie inzichten, troost en steun te geven in moeilijke tijden. Ik weet zeker dat ik het nog vaak uit de kast zal halen voor troost en houvast.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page