top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het laatste schooljaar – Sanne Hillemans

Van Loft Books kreeg ik de kans om deze veelbelovende nieuwe feelgood te lezen en recenseren. Dank je wel.

Nederlands | E-book | 9789047208532 | 03 mei 2023 | 194 pagina's | Adobe ePub | Loft Books | Prijs €8,99


Voor het lezen:

Het vorige boek van Sanne Hillemans las ik met zoveel liefde en plezier dat ik echt uitkeek naar haar nieuwe boek. Ik heb dan ook enorm hoge verwachtingen van het nieuwe boek.

De cover is uitnodigend en geeft een warme romantische herfstsfeer van een natuur in herfstsfeer met een verliefd koppel. De typografie is prachtig afgestemd op het beeld.

Ik hoop op een heerlijke feelgood waar je helemaal in opgaat.

 

Het verhaal:

Een young adult roman waarin onzekerheid, schuldgevoel, geheimen en vriendschap op een prachtige manier samenkomen. Stephanie heeft het nodige meegemaakt en gaat iedere dag met lood in haar schoenen naar school. Haar klasgenoten kijken haar met de nek aan en pesten haar. Wanneer er een nieuwe op school komt, lijkt hij niets van deze roddels aan te trekken. Lucas is net vanuit Amsterdam verhuisd en is blij met Stephanie als buurmeisje. Het lijkt enorm tussen hen te klikken, maar eenmaal op school negeert ze hem volkomen. Wat is er aan de hand? Waarom doen alle klasgenoten zo tegen Stephanie? Gaat Lucas mee met zijn klasgenoten of vertrouwt hij op zijn instinct?

 

Mijn ervaring:

We volgen het verhaal van Stephanie en Lucas. Sanne Hillemans heeft de personages goed neergezet, ze zijn enorm verschillend maar toch schrijft ze zo dat je in beide personages goed op kan gaan. Ook de switch tussen de personages gaat op een hele prettige en goede wijze waardoor het verhaal niet stokt. Daarbij heeft Sanne Hillemans echt een heerlijke young adult feelgood schrijfstijl. Het verhaal leest vlot en krachtig en er zit een heerlijk tempo in de verhaallijn.


De verhaallijn is sterk, origineel en wist me te verrassen. Ik vind het bijzonder goed hoe Sanne Hillemans zo'n beladen onderwerp in het boek toch vrij luchtig, leuk en goed weet neer te zetten zonder dat het een zwaar en beladen verhaal wordt. Ik denk dat dit voor een groot deel te maken heeft met de heerlijke humor die Sanne in het verhaal heeft weten te stoppen. Het verhaal neemt enorm veel leuke wendingen en houdt je als lezer nieuwsgierig waardoor je als lezer tot het einde geboeid blijft en wilt weten wat er nu precies aan de hand is. Het plot was sterk, goed en verrassend.


Het laatste schooljaar was voor mij een heerlijke, verrassende en mooie ontdekking. Het is enorm vlot, krachtig en luchtig geschreven en weet ondanks het heftige drama geen zwaar verhaal te worden. Daarbij zit er in de verhaallijn een flinke portie humor. Het verhaal kent een goede opbouw naar het plot en kent een heerlijk feelgood einde. Ik heb genoten!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

20 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page