top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het leven dat jou past – Oprah Winfrey Arthur Brooks

Ik ben dol op non-fictie en zeker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Lev. Uitgevers super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789400516960 | 17 oktober 2023 | 280 pagina's Lev. Uitgevers | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Het vorige boek van Oprah staat ook al lange tijd op mijn lijstje, maar nu met het verschijnen van haar nieuwe boek en de kans om dit veelbelovende boek te mogen recenseren, is dit mijn kans. Het boek heeft een prachtige, sfeervolle en rustgevende cover, die bij mij een vrij gevoel oproept en de kans om voluit te leven. Dat komt waarschijnlijk door het silhouet dat met zijn armen wijd in een verstild berglandschap staat met enkel een boom naast zich. Ik heb hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Arthur Brooks en Oprah Winfrey deden in de loop van de jaren onderzoek naar meer geluk. Wat leidt tot meer geluk, ongeacht de staat in het leven en je huidige situatie? In dit boek vertellen Arthur Brooks en Oprah Winfrey hoe je zelf dingen kan veranderen zonder te wachten op de buitenwereld. Ze geven je inzichten, compassie, hoop en handvatten om met je emoties om te gaan, zodat je stappen kan zetten naar een leven dat jou gelukkig maakt. Arthur Brooks weet zijn verhaal op wetenschappelijke wijze te onderbouwen, waarbij Oprah Winfrey dit aanvult met de vele inspirerende verhalen die ze opdeed van de mensen die ze door de jaren heen sprak en leerde kennen. Dit boek is het startpunt voor een gelukkiger leven.

 

Mijn ervaring:

Het boek begint met de prachtige en inspirerende inleidingen die door Oprah en Arthur zijn geschreven. Ze vertellen hierin openhartig over hun eigen persoonlijke leven, inzichten en kennis waardoor ik als lezer direct enthousiast gemaakt word. Door de inleiding weten ze mij te doen popelen de rest van hun verhaal, kennis en inzichten te gaan ontdekken.


Het hoofdstuk dat hierop volgt: Gelukkig zijn is niet het doel en ongelukkig zijn is niet je vijand, laten Arthur en Oprah me zien dat constant naar geluk streven en aan geluk willen vasthouden je enorm ongelukkig maakt. Het gelukkig zijn zit meer in andere dingen. Ook het streven naar het uiterste brengt je niet het meest ver en vooruit in het leven, zo blijkt uit Arthurs onderzoek. Deze inzichten laten me absoluut over mijn eigen leven en streven nadenken.


Het verhaal is opgedeeld in twee delen: Omgaan met emoties en Iets belangrijks opbouwen. Hierin wordt duidelijk onderscheid gemaakt in het verhaal van Oprah en de wetenschappelijke kennis van Arthur. Deze wisselwerking spreekt me enorm aan, het versterkt hun gezamenlijke verhaal. Door de wetenschappelijke kennis en de persoonlijke verhalen, merk ik ook dat ik de geboden handvatten direct aanpak en er vertrouwen in heb. En inderdaad ik merk gedurende de daarop volgende dagen echt een verschil.


Het leven dat jou past is een enorm leerzaam, helder en inspirerend boek dat wetenschappelijke kennis, persoonlijke verhalen en handvatten biedt om in jezelf aan je geluk te werken. Dit door middel van emotieregulering en het opbouwen van de kernwaarden die voor jou belangrijk zijn in het leven. De handvatten zijn gemakkelijk en eenvoudig toe te passen en ik merk daadwerkelijk verschil. Absoluut een inspirerende en leerzame aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


댓글 작성이 차단되었습니다.
bottom of page