top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het wonder van mindfulness – Thich Nhat Hanh

Een van de mensen die me met zijn levensstijl, inzichten en houding enorm weten te inspireren. Dit boek van hem had ik nog niet gelezen en al lange tijd op mijn verlanglijstje staan.

Nederlands | Hardcover | 9789025907457 | Druk: 4 | februari 2020 | 112 pagina's | Uitgeverij Ten Have


Voor het lezen:

Ik heb al een aantal boeken van Thich Nhat Hanh gelezen en keer op keer weet deze inspirerende man mij te raken met zijn woorden. Dit boek stond nog altijd op mijn verlanglijstje, dus ik ben enorm nieuwsgierig wat dit me gaat brengen.

 

Het verhaal: In ‘Het wonder van mindfulness geeft zenmeester Thich Nhat Hanh praktische aanwijzingen en oefeningen om kalmte en gemoedsrust te vinden. Zelfs simpele handelingen, zoals theedrinken of een avondwandeling maken, kunnen krachtige oefeningen vormen voor innerlijke rust.

Via mindfulness leren we ons te verbinden met het hier en nu, zodat we onszelf en de wereld om ons heen steeds beter begrijpen. Thich Nhat Hanh brengt wezenlijk geluk voor iedereen binnen handbereik.

 

Mijn ervaring:

Dit boek brengt je even terug naar de basis en het belang van mindfulness. Wat betekent mindfulness voor jezelf en je omgeving. Het boek bevat een en al eyeopeners van Thich Nhat Hanh die je aan het denken zetten en je bewust maken wat het belang is van het hebben van een goede balans en het leven in het nu.


Buiten deze inspirerende kennis, staan er in dit boekje ook heel veel mooie opdrachten zodat je gelijk met mindfulness aan de gang gaat. En nee, mindfulness betekent niet dat je uren op een kussen moet gaan zitten, al kan dat natuurlijk wel. Dit boekje laat je zien dat mindfulness ook gemakkelijk in een drukker leven te integreren is. Zo kan je mindful tandenpoetsen, lopen, etc. het zit 'm vooral in het bewust in het nu zijn en bewust bezig zijn met de handelingen of acties die je op dit moment verricht.


Ondanks dat ik een cursus mindfulness gedaan heb en er veel mee bezig ben, bracht dit boekje me weer even terug naar de basis en de eenvoud die in mindfulness zit. Het is een boekje dat voor zowel beginners als meer gevorderden een goede aanrader is. Er staan zoveel mooie en inspirerende verhalen in dat je zeker van dit boekje gaat genieten.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page