top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Jij bent awesome – Neil Pasricha

Dit boek kwam ik bij toeval tegen toen ik door de bibliotheek luisterboeken app aan het scrollen was, de titel trok gelijk mijn aandacht en zorgde ervoor dat ik besloot tijdens de wandelingen hiervan te gaan genieten.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 29 september 2020 | Speelduur: 04:49:25 | Verteller: Keja Klaasje Kwestro | Uitgeverij Business Contact | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Dit boek kwam ik bij toeval tegen toen ik door de bibliotheek luisterboeken app aan het scrollen was, de titel trok gelijk mijn aandacht en zorgde ervoor dat ik besloot tijdens de wandelingen hiervan te gaan genieten. De titel is veelbelovend, want zeg nu eerlijk, zo wil je je toch voelen? Ik ben dol op non-fictie en met name boeken over persoonlijke ontwikkeling. Dus ik ben erg nieuwsgierig wat voor nieuwe dingen dit boek mij gaat bijbrengen.

 

Het verhaal:

In ‘Jij bent awesome’ legt Neil Pasricha uit dat we in een wereld leven waarin bijna alles mogelijk en maakbaar lijkt te zijn. Niets staat een succesvol en gelukkig leven in de weg. Maar hierdoor leggen we de lat hoog voor onszelf, ervaren we keuzestress en staan we onder een alsmaar groeiende druk. We gaan er tegenaan, maar hebben last van faalangst en kunnen geen tegenslagen verdragen. We lijken wel van porselein. We buigen niet, we breken. Volgens Neil Pasricha, die eerder succesvolle boeken over dankbaarheid en geluk schreef, moeten we veerkrachtiger worden; leren omgaan met tegenslag en aan een positief zelfbeeld bouwen. ‘Jij bent awesome’ is er om ons eraan te herinneren dat elk probleem een kans biedt, dat elke doodlopende straat toch een verborgen deur heeft en dat elke terugslag uiteindelijk een stap vooruit is. Trouwens… dit boek is er om je eraan te herinneren dat jij awesome bent.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is ingesproken door Keja Klaasje Kwestro, deze heeft een prettige spreekstem en spreektempo. Waardoor het verhaal erg prettig is om naar te luisteren. Daarnaast heeft Neil Pasricha een vlotte, heldere en leuke schrijfstijl. Hierdoor luistert het verhaal enorm makkelijk en lekker weg en is het een heerlijk vermaak tijdens de wandeling.


Zijn verhaal is voornamelijk een heel persoonlijk verhaal waarin hij stuit op levenslessen, ervaringen en inzichten die hij kreeg tijdens zijn leven. Hij weet zijn kennis op zo'n manier te vertellen dat het geen saaie kost is, maar dat de dingen in het verhaal helder op zijn plek vallen. Hij weet daarnaast ook de nodige humor in zijn verhaal te verwerken waardoor het lekker luchtig en leuk blijft. Het verhaal is naast dat het leuk is ook erg inspirerend.

Ik heb enorm genoten van dit leuke verhaal van Neil Pasricha en dit boek heeft ervoor gezorgd dat ik ook nieuwsgierig ben geworden naar andere (succesvolle) boeken die hij eerder heeft geschreven. Dit boek is zeker een hele positieve en inspirerende aanrader om te gaan lezen of luisteren.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page