top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Lekker afvallen met minder koolhydraten Vega – Angela Zamboni

Ik kreeg van Club Slank de vraag of ik dit kookboek wilde lezen en recenseren. Onwijs bedankt!

Nederlands | Hardcover | 9789043927048 | 09 mei 2023 | 176 pagina's Uitgeverij Kosmos uitgevers | 25,99


Voor het lezen:

Ik volg Club Slank en Angela al enige jaren via Instagram. Ik doe niet aan diëten, maar heb altijd interesse in nieuwe heerlijke recepten, daarbij eet ik wel zoveel mogelijk vega en/of vegan. Toen Angela dan ook kwam met haar nieuwe kookboek met Vega recepten was ik dan ook enorm nieuwsgierig. Haar vorige kookboek Lekker afvallen met minder koolhydraten las en recenseerde ik ook met enorm veel plezier. Hier heb ik dan later ook nog vaak recepten uit klaar gemaakt. Met de vraag van Angela om haar nieuwe Vega kookboek te lezen en te recenseren stond ik dan ook te springen.

 

Het verhaal: Voor iedereen die op zoek is naar gezonde koolhydraatarme gerechten zonder vlees of vis. Het boek bevat maar liefst 6 weekmenu's met meer dan 100 recepten.

Koolhydraatarm eten kan je ook prima vegetarisch. Zo kan je én afvallen én vegetarisch genieten. Door de koolhydraten te vervangen door eiwitten en goede vetten, stil je je hongergevoel en blijf je langer verzadigd. Angela legt uit hoe je dit gemakkelijk en op een gezonde manier kan aanpakken waarbij je gevarieerd eet en gebruik maakt van volwaardige en verse producten. Hierdoor krijg je voldoende vitamines, mineralen en vezels binnen.

Naast de 6 weekmenu's en de 100 vegetarische recepten bevat het boek ook tips en tricks, informatie en uitleg over goede vervangers voor eiwitbronnen.

 

Mijn ervaring:

Het boek is prachtig vormgegeven en bevat veel kleurrijke en prachtige foto's waarvan het water direct in je mond loopt. De gerechten en recepten weten me gelijk enthousiast en blij te maken waardoor ik zin heb om met het kookboek aan de slag te gaan. Buiten de foto's is er ook enorm veel aandacht besteed aan de opmaak en vormgeving in het boek. Het boek begint met een heldere, vlot geschreven intro die je als lezer enthousiast weet te maken en voldoende informatie weet te geven over een vegetarisch koolhydraatarm dieet. Ook bevat het een duidelijk overzicht wat je allemaal in dit dieet mag en kan eten en wat je beter kan vermijden. Dan volgen er de weekmenu's. Waarin alles schematisch en de maaltijden en snacks verdeeld over de dag duidelijk en helder worden weergegeven. Vervolgens komt het gedeelte waar ik me het meest op verheugde, de recepten! Deze zijn opgedeeld in ontbijt, lunch, borrel & diner en tot slot zoet. De recepten zijn mooi vormgegeven. Er wordt duidelijk vermeld voor hoeveel personen, de bereidingstijd en de eventuele oventijd is. Daarbij is een handige ingrediëntenlijst en een stap voor stap bereiding van het recept uitgewerkt. Er wordt niet vermeld hoeveel de macronutriënten de recepten bevatten. Ik heb uit verschillende categorieën met plezier de recepten uitgeprobeerd. Ze zijn over het algemeen enorm gemakkelijk en vrij snel te bereiden en bevatten ingrediënten die gemakkelijk in de supermarkt te verkrijgen zijn. De auberginecurry en de champignon stroganoff zijn tot nu toe mijn favorieten. Daarbij moet ik zeggen dat alle recepten erg smaakvol en lekker zijn. Lekker afvallen met minder koolhydraten Vega, is een heerlijk, gezond en mooi kookboek. De recepten zijn gemakkelijk te bereiden en bevatten ingrediënten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Daarnaast bevat het boek 100 uiteenlopende en hele gevarieerde recepten, waardoor de gerechten niet gaan vervelen. De gerechten zijn erg goed van smaak en daarbij ook nog eens mega gezond en vegetarisch. Wat wil je nog meer?


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page