top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Liefde, natuurlijk 1 - Scones en spotlights – Susan Muskee

Deze serie stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, van Loft Books kreeg ik de kans de hele serie te lezen en te recenseren. Dank je wel

Nederlands | E-book | 9789047205333 | 24 april 2020 | EPUB met digitaal watermerk Uitgeverij Loft Books | Prijs €4,49


Voor het lezen:

Na het luisteren van Het Magnoliahof en het lezen van Nooit meer hetzelfde en de novelle Kort en Klein stond deze serie ook hoog op mijn verlanglijst. Ik kreeg van Loft Books de kans om de hele serie te lezen en te recenseren. Dank je wel. De cover trekt niet direct mijn aandacht. De illustratiestijl is niet helemaal mijn smaak, maar het is een boek van Susan Muskee, dus dat overtuigt me al genoeg om aan deze veelbelovende feelgood serie te gaan beginnen. Ik heb hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Een nieuwe, sprankelende feelgood serie over vier vriendinnen.

Het leven van Cleo gaat zijn gangetje. Ze is pas eenentwintig en heeft het gevoel dat 'Is dit alles' van Doe Maar ook speciaal voor haar in dat jaar is geschreven. Ze werkt in een koffie/lunch café The Rolling Scones, organiseert etentjes voor haar drie beste vriendinnen Kim, Sophie en Abigail en pakt zo nu en dan een yogaklasje mee, vooral op de momenten dat die super aantrekkelijke jongen Sjoerd ook een yogales pakt. Haar grote droom is om muzikant te worden, maar die droom heeft ze laten varen sinds ze is afgewezen voor het conservatorium. Tijdens een karaoke avond zet Sophie een video van een zingende Cleo online die volledig viraal gaat. Cleo wordt gescout voor een talentenjacht, die de kickstart moet worden van een veelbelovende carrière. Is dit echt waarvan ze droomde?

 

Mijn ervaring:

Susan heeft een enorm levendig, vlotte en luchtige schrijfstijl en zonder dat je er erg in hebt zit je al snel compleet in deze heerlijke nieuwe serie. Buiten dat Cleo in dit eerste deel centraal staat en erg goed is uitgediept, passeren ook de drie andere vriendinnen Kim, Abigail en Sophie de verhaallijn. Deze personages zijn naast Cleo al op sterke en unieke wijze neergezet. Ik vind het enorm realistisch en sterk dat Susan Muskee heeft gekozen voor vier totaal verschillende en realistische vrouwen die toch een hechte vriendschap erop na houden. Naast de vriendinnen zijn ook de andere personages leuk neergezet.


Het verhaal heeft een heerlijke op en top feelgood verhaallijn. Het verhaal kent heerlijke ups en downs en een flinke dosis humor. Daarbij heeft het verhaal een vrij brede verhaallijn, hierdoor krijg je ook al veel mee over de andere drie vriendinnen. Dit maakt voor mij het verhaal extra realistisch en sterk. De leuke wendingen en gebeurtenissen zorgen ervoor dat het een verhaal is waarvan je op en top kan genieten, met een feelgood einde wat je kan en mag verwachten eindigt het prachtige eerste deel.


Liefde, natuurlijk 1 - Scones en spotlights is een enorm leuk eerste deel. Deze op en top feelgood is heerlijk vlot, levendig en luchtig geschreven. De vier vriendinnen zijn enorm uniek, verschillend en sterk neergezet. Het eerste deel volgt het prachtige verhaal van Cleo, maar je krijgt ook al veel mee over de andere drie vriendinnen. De leuke wendingen, gebeurtenissen en flinke dosis humor zorgen ervoor dat je van begin tot het einde geniet van dit prachtige verhaal. Op naar deel twee.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page