top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Liefde, natuurlijk 2 - Polaroids en poederdozen – Susan Muskee

Deze serie stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, van Loft Books kreeg ik de kans de hele serie te lezen en te recenseren. Dank je wel

Nederlands | E-book | 9789047205487 | 24 september 2020 | 231 pagina's | Uitgeverij Loft Books | Prijs €4,49


Voor het lezen:

Na het luisteren van Het Magnoliahof en het lezen van Nooit meer hetzelfde en de novelle Kort en Klein stond deze serie ook hoog op mijn verlanglijst. Ik kreeg van Loft Books de kans om de hele serie te lezen en te recenseren. Dank je wel. Na het heerlijke eerste deel, waarin het personage Cleo centraal stond, is het nu tijd voor Kim. Ik heb natuurlijk al wat meegekregen over het turbulente en hartverscheurende leven van Kim. Dus ik ben enorm nieuwsgierig of ze nu haar leven op de rit gaat krijgen.

 

Het verhaal:

Een nieuwe, sprankelende feelgood serie over vier vriendinnen.

De tweeëntwintigjarige Kim is inmiddels blut en met de nodige liefdesverdriet terug uit Italië. Haar afstudeerproject met haar 'grote liefde' Fabian liep wat anders dan gepland, toen bleek dat hij het geld in eigen zak had gestoken. Ze is terug in Nederland. Tienduizend euro armer en nog altijd niet afgestudeerd. Ze is zichzelf niet meer, al tijden heeft ze zelfs niet meer haar camera opgepakt. Artistieke tante Pauline reikt haar een helpende hand toe en nodigt haar uit om een poosje bij haar in Berlijn te komen wonen. Pauline deelt haar huis met drie andere kunstenaars. Al snel krijgt Kim ook met hen een goede band. Ze begint haar draai en haarzelf weer terug te vinden, totdat haar verliefdheid weer toeslaat.

 

Mijn ervaring:

Ik heb er enorme bewondering voor hoe Susan Muskee, in het tweede deel, de verhaallijn weet voort te zetten door de ogen van een compleet ander personage. In het tweede deel volgen we het verhaal van Kim. Susan Muskee weet ook dit personage op unieke en eigen wijze bijzonder sterk en goed neer te zetten. De creatieve meer outgoing Kim in verhouding met de muzikale Cleo. Met name de manier waarop Susan Muskee het zelfbeeld en de twijfel na alles waar Kim mee kampt heeft neergezet is enorm realistisch en goed gedaan.

Het tweede deel, het verhaal van Kim, is weer een op en top feelgood verhaal. Het is leuk dat ditmaal de verhaallijn zich voor een groot gedeelte verplaatst naar Berlijn en Susan ook de alternatieve scene en de drag wereld in beeld brengt. Dit maakt voor mij de serie extra realistisch, goed en sterk. Ook de nieuwe personages die hun intrede doen, omdat deze wel in de wereld van Kim maar niet in die van de drie andere vriendinnen zijn, vind ik sterk. De leuke gebeurtenissen, wendingen en de heerlijke humor van Susan Muskee maken ook het tweede deel een feest om te lezen. Met een heerlijk feelgood einde sluit het mooie verhaal van Kim af.


Liefde, natuurlijk 2 - Polaroids en poederdozen is een prachtig, sterk en goed tweede deel. De verhaallijn sluit perfect aan op het eerste deel en het is mooi hoe de verhaallijnen van alle vier de vriendinnen te volgen zijn met in dit deel de nadruk op het verhaal van Kim. Een totaal ander personage dan Cleo, maar wel passend in de serie van de vier vriendinnen. Het is levendig en realistisch geschreven en de belichting van de alternatieve en drag wereld is een mooie toevoeging. Ik heb genoten, op naar deel drie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page