top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Liefde, natuurlijk 3 - Marathons en mokkataart – Susan Muskee

Deze serie stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, van Loft Books kreeg ik de kans de hele serie te lezen en te recenseren. Dank je wel

Nederlands | E-book | 9789047205500 | 18 februari 2021 | 236 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Loft Books | Prijs €4,49


Voor het lezen:

Na het luisteren van Het Magnoliahof en het lezen van Nooit meer hetzelfde en de novelle Kort en Klein stond deze serie ook hoog op mijn verlanglijst. Ik kreeg van Loft Books de kans om de hele serie te lezen en te recenseren. Dank je wel. Na de eerste twee delen heb ik helemaal de slag te pakken en sta ik te stuiteren om te gaan genieten van deel drie en het verhaal van Abigail. Omdat het het meest gesloten personage tot nu toe is, ben ik enorm benieuwd om het verhaal en de gebeurtenissen door haar ogen te bekijken.

 

Het verhaal:

Abigail is druk in de weer met de verbouwing van haar vaders sportschool. Alles loopt op rolletjes, totdat haar vader en broer besluiten aan wedstrijden mee te doen en ze er alleen voor staat. Beide mannen hebben het volste vertrouwen in haar, maar zelf is ze hier absoluut niet zeker van. Ze vertelt niemand dat ze worstelt met de stress en de onzekerheid en piekert regelmatig over haar moeder die met de noorderzon uit hun leven is vertrokken. In café The Rolling Scones komt Robin werken. Abigail voelt een klik met haar en durft voor het eerst in haar leven haar hart te luchten. Met Robin in haar leven doet ze bijzondere ontdekkingen over zichzelf en haar familie...

 

Mijn ervaring:

In het derde deel maken we een klein stapje terug in de tijd waarin het verhaal van Abigail start, in de tijd dat Kim in Berlijn zat en we in het vorige boek wat minder van het leven en de gebeurtenissen van Abigail mee maakten. Het was even schakelen, maar op zich weet Susan dit op natuurlijke en goede wijze te doen, waardoor het niet verveelt en je een hoop ontdekkingen doet die je in deel twee nog niet wist en las. Ik vind Abigail een geweldig personage en kan me enorm met haar identificeren, omdat ze erg met mijn eigen persoonlijkheid overeenkomt.


De verhaallijn is weer op en top feelgood te noemen en het verhaal is absoluut weer een feest om te lezen. Het is leuk hoe verschillend de vier vriendinnen zijn en ze toch hun troost, steun en vriendschap bij elkaar weten te vinden. Dit zorgt dan ook voor drie super unieke maar wel prachtig aansluitende verhalen. Dit deel duiken we meer in de sportwereld en kent het verhaal een prachtige diepte wanneer we meer te weten komen over het verleden en de gebeurtenissen uit het leven van Abigail. Met een geweldig en mooi plot sluit het verhaal af.


Liefde, natuurlijk 3 - Marathons en mokkataart is een enorm gaaf, leuk en goed derde deel. Ik kan wel zeggen dat Abigail nu met stip mijn favoriete personage van de serie is geworden. In het derde deel weet Susan Muskee weer een realistisch, origineel en sterk verhaal neer te zetten met een mooie diepgang. Met de heerlijke vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl van Susan is het boek een feest om te lezen. Op naar deel vier!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page