top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Liefhebben met aandacht – David Richo

Ik kreeg de kans dit veelbelovende boek van Uitgeverij Samsara te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789493301184 | 24 augustus 2023 | 360 pagina's Uitgeverij Samsara | Prijs €24,99


Voor het lezen:

Bij het zien van dit boek op social media, had het direct mijn aandacht. Ik ben dol op non-fictie boeken en met name dit soort boeken en onderwerpen hebben hierin mijn voorkeur. Bij boeken van Uitgeverij Samsara komt ook vaak het spirituele vlak naar boven en dat spreekt me zeker bij deze onderwerpen enorm aan. Ik hoop dan ook dat het boek me veel leerzame, inspirerende en mooie dingen bij gaat brengen en misschien wel met andere ogen naar liefhebben ga kijken. Ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Is liefde enkel een gevoel? Volgens David Richo is liefhebben niet zozeer een gevoel als wel een manier van aanwezig zijn. In het boek onderzoekt David Richo wat de vijf kenmerken zijn van bewust liefhebben en hoe je deze inzet om je relaties te laten groeien. Liefhebben is gebaseerd op de vijf A's: aandacht, acceptatie, appreciatie, affectie en aanmoediging. Het boek staat boordevol mooie inzichten die je laten zien hoe je met liefde kunt omgaan die aangevuld worden met praktische oefeningen.

 

Mijn ervaring:

David Richo heeft een hele heldere, compassievolle en toegankelijke manier waarop hij zijn verhaal vertelt. Hierdoor leest het boek erg gemakkelijk en geeft hij me het gevoel alsof hij je als mens als gelijke ziet. Hierdoor weet hij me te overtuigen en nieuwsgierig te maken naar zijn inzichten en kennis. Bij zijn verhaal neemt hij ook een groot stuk op het gebied van spiritualiteit mee, ik vind dat een mooie aanvulling op de eerdere boeken die ik al rondom dit onderwerp heb gelezen, want hierdoor biedt David Richo me nieuwe inzichten en een kijk op dingen.


Het boek heeft een hele heldere en duidelijke opbouw, waardoor David Richo je stap voor stap meeneemt door alle stappen van liefhebben en een relatie. Zoals; Wat liefde kan zijn, een partner vinden, romantiek, conflicten, angsten, het ego loslaten, commitment en verdieping en als een relatie eindigt. Hierdoor is het echt een compleet verhaal dat alle stappen van liefde en het delen van liefde doorloopt. Alle hoofdstukken worden afgesloten met praktische oefeningen die duidelijk en stap voor stap uitgelegd worden, veelal zijn dit mindfulness oefeningen.


Het boek heeft me absoluut een nieuwe en andere kijk op liefhebben en een relatie gegeven. Met name de inzichten over hoe ik mezelf lief kan hebben en het toepassen van de vijf A's. Als je namelijk jezelf niet liefhebt aan de hand van de vijf A's en jezelf hierin tekort doet ga je dat bij een ander zoeken, en ben je vooral ego gericht bezig. Dit inzicht en de praktische oefeningen die daarbij horen zorgen ervoor dat ik zelf stappen kan maken en dingen kan veranderen.


Liefhebben met aandacht, een volledig, compleet, helder en goed boek over liefhebben en relaties. Zijn verhaal is een combinatie van heldere kennis en inzichten met een heerlijke dosis spiritualiteit. David Richo weet op hele prettige en compassievolle manier zijn kennis en inzichten te delen en bij mij heeft het boek absoluut voor nieuwe inzichten gezorgd. Ik weet ook zeker dat ik het boek in de toekomst nog eens zal herlezen en er ongetwijfeld weer nieuwe inzichten uithalen. Een dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page