top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Met zen de planeet redden – Thich Nhat Hanh

Het laatste boek van Thich Nhat Hanh. Hij is voor mij een grote inspiratie en ik heb ook met veel liefde al zijn andere boeken gelezen.

Nederlands | Paperback | 9789025910594 | Druk: 1 | februari 2022 | 336 pagina's | Uitgeverij ten Have | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Het laatste boek van deze Thich Nhat Hahn. Hij is voor mij een grote inspiratie en ik heb ook met veel liefde al zijn andere boeken gelezen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar dit laatste en nieuwste boek van hem. De cover alleen al is prachtig. Het verbeeld op een prachtige manier de titel van het boek waardoor het boek nog meer kracht krijgt. Een mediterende Thich met op de achtergrond de aarde/natuur. Door de donkerblauwe lucht komt de gele titel prachtig tot zijn recht.

Ik hoop weer veel inspiratie en mooie inzichten te krijgen van Thich Nhat Hahn.

 

Het verhaal:

‘We zullen allemaal een boeddha moeten worden, wil onze planeet een kans hebben.’ Veelal voelen we ons machteloos met wat er in de wereld om ons heen gebeurt en voelen we angst. Met dit boek ga je aan de slag om je geest te veranderen. Dit kan namelijk een groot verschil maken. Door middel van mindfulness kan je anders naar de wereld kijken, erover denken, anders handelen, anders met je naasten omgaan en anders reageren in tijden van crisis. Door middel van goede voorbeelden, inspirerende boeddhistische verhalen en meditaties geeft Thich Nhat Hahn ons deze inzichten. Een gids die je de mogelijkheid biedt tot verandering.

 

Mijn ervaring:

Het boek dat hoofdzakelijk geschreven is door Thich Nhat Hanh wordt deze keer ook aangevuld met passages van zuster True Dedication die lange tijd aan de zijde van Thich Nhat Hanh stond.

Het boek is ingedeeld door middel van drie delen:

1) Radicaal inzicht

2) De dimensie van handelen: een nieuwe manier van leven

3) Verzetsgemeenschappen: een nieuwe manier van samenzijn


Het boek, net zoals alle andere boeken van Thich Nhat Hanh, moet je de tijd nemen om het boek te lezen. Het is prettig en toegankelijk geschreven. Maar de kennis, wijsheden en inzichten hebben soms even de tijd nodig om te bezinken.

Het boek heeft een hele heldere opbouw. Thich Nhat Hanh begeleidt je stap voor stap naar een leven met mindfulness. Hij toont mooie inzichten hoe dat je anders naar de wereld kan kijken, handelen en leven. Wat ik enorm bijzonder vind aan deze man, is wanneer ik zijn boeken lees is dat er een liefdevolle rust op me neer daalt. Zuster True Dedication vult zijn verhalen aan met prachtige voorbeelden uit haar leven. Hierdoor krijg je een wat ruimere blik op wat mindfulness en hierna leven en handelen voor je kunnen betekenen.


Er komen in het boek ook vijf aandachtsoefeningen aan bod. Deze zetten je zeker aan het denken. De aandachtsoefening voor stilte in je hoofd, met het 10x in- en uitademen naar een punt onder je navel en enkel en alleen daar mee bezig te zijn, is een uitdagende maar wel super goede oefening die ik nu meerdere keren per dag doe wanneer mijn hoofd dreigt over te lopen.


Het boek is toegankelijk, inspirerend en heeft een hele heldere boodschap. Het biedt veel mooie toepasbare inzichten. Voor iedereen die met persoonlijke ontwikkeling, mindfulness en spiritualiteit bezig is, is dit boek echt een hele goede aanrader om te gaan lezen. Ik heb van het begin tot einde genoten van dit enorm mooie boek.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page