top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Niet te breken – Sander Aarts

Dit boek stond al lange tijd op mijn lijstje om te lezen. Gelukkig wist ik eindelijk een exemplaar in de bibliotheek te bemachtigen.

Nederlands | Paperback | 9789022586518 | Druk: 1 | juni 2019 | 272 pagina's Uitgever Boekerij | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Al lange tijd stonden de boeken van Sander Aarts op mijn lijstje om te gaan lezen. Ik hoorde en las er zoveel positieve en enthousiaste recensies en reacties over dat dit voor mij een absolute must-read werd. Het duurde even voordat ik in de bibliotheek een exemplaar had weten te bemachtigen, want het boek was om de haverklap uitgeleend. Wat misschien alleen al mijn hoge verwachtingen nog verder verhoogd. Ik ben enorm benieuwd naar de levensverhalen van Sander en ik hoop dat hij de verhalen op een openhartige manier weet te brengen.

 

Het verhaal:

De best getrainde militair van Nederland vertelt wat hij door de jaren in zijn loopbaan heeft meegemaakt én wat hij daarvan geleerd heeft.

De ultieme jongensdroom; teamleider bij de Special Forces. James Bond, maar dan in het echt. Hij moest vechten, schieten, duiken, uit vliegtuigen springen en uit onderzeeboten ontsnappen. Sander Aarts heeft tijdens zijn tijd bij Special Forces een hoop meegemaakt.

Hij wil met zijn levenslessen laten zien dat met de juiste mindset en mentaliteit alles haalbaar is. Hij deelt de inzichten die hij heeft opgedaan in de meest bizarre omstandigheden. Hieruit kan je als lezer waardevolle en leerzame lessen trekken voor in je eigen dagelijkse leven. Dit boek is inspirerend en motiverend.

 

Mijn ervaring:

Met de juiste mindset is alles mogelijk, dat toont Sander Aarts met zijn persoonlijke en interessante verhaal zeker aan.

Het boek volgt op chronologische volgorde het verloop van de opleidingen, carrière en missies die Sander Aarts die hij doorliep tijdens zijn tijd als militair. Daarnaast geeft hij na ieder hoofdstuk over een opleiding een heldere specificatie over deze opleiding. Deze specificatie is anders weergegeven waardoor deze zich goed van het persoonlijke verhaal van Sander verhoudt.


Sander vertelt op een hele toegankelijke en openhartige manier over de dingen die hij door de jaren heen beleefde én wat hij er zelf van leerde. Hij weet goede reflecties te maken van de verschillende gebeurtenissen, daarnaast weet hij de lessen die hij leerde ook zo te brengen dat je er zelf ook dingen uit kan pikken voor in je eigen leven. De verhalen zijn erg afwisselend en veelzijdig. Dat zorgt er zeker voor dat het verhaal je van het begin tot het einde weet te boeien. Wel had het soms van mij persoonlijk iets meer diepgang mogen hebben, maar de verhalen zijn soms ook erg heftig en ik gok dat Sander heeft willen voorkomen dat de verhalen misschien als schokkend zouden kunnen worden ervaren. Dit heeft hij hierdoor wel weten te voorkomen.


Het boek was enorm interessant en leerzaam. Het boek is zeker een aanrader, niet alleen voor militairen en ex-militairen, maar ook voor ons als gewone burger. Ik weet namelijk zeker dat je na het lezen van het persoonlijke verhaal van Sander anders tegen gebeurtenissen en situaties in het leven aankijkt.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page