top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Pandora's Erfenis - Fiona Gothfield

Met de afscheidstour van Pandora's erfenis, kreeg ik de kans om het boek te lezen, voordat de 2.0 versie gaat verschijnen!

Nederlands | Paperback | 9789464316711 | 06 augustus 2021 | 170 pagina's | Uitgeverij Boekscout | Prijs --


Voor het lezen:

De twee voorgaande boeken Striemen aan het zwembad, Dubbele boeking en Dating Travels las ik al met veel liefde en plezier. Fiona's eerste boek Pandora's Erfenis ontbrak nog aan mijn lijstje. Op Instagram deed Fiona een oproep voor haar afscheidstour, omdat ze een 2.0 versie van het boek gaat uitbrengen. Hierdoor is het mijn kans om toch nog haar boek te kunnen lezen. Ik ben erg benieuwd of haar schrijfstijl zo goed is als haar latere boeken en novelles.

 

Het verhaal:

Twee vrouwen besluiten om twee hele verschillende redenen af te reizen naar de Dominicaanse Republiek. Ainsley reist daarheen voor haar werk. Lilian reist erheen om getuige te zijn van het huwelijk van haar beste vriend, David. Hoe dichter beide vrouwen bij de bestemming komen, hoe meer vreemde dromen beide vrouwen ervaren. Ze krijgen visioenen van elkaar. Wat heeft dit te betekenen? Ze zitten beiden vol met vragen waarop ze geen antwoord hebben? Wanneer ze elkaar treffen is de gelijkenis schrikwekkend. Samen besluiten ze naar een feest van een belangrijk ziener te gaan tijdens Días de los Muertos, aangezien ze dit beide gedroomd hebben. Op dat feest wordt een hoop duidelijk, de voorspellingen en de zussenband.

 

Mijn ervaring:

Fiona heeft een vlotte en krachtige schrijfstijl. Waarbij ze in haar latere boeken veel meer vanuit dialogen schrijft, is dit boek voor grote stukken beschrijvend met af en toe stukken van levendige dialogen. Hierdoor leest het boek heel anders dan haar latere boeken. Daarbij is dit ook het eerste fantasy verhaal dat ik van haar lees, terwijl haar latere boeken allemaal feelgood boeken waren. Het verhaal wisselt tussen de hoofdstukken tussen Ainsley en Lilian. Hierdoor weer Fiona beide personages goed neer te zetten en krijg je van beide personages een goed beeld van hun leefwereld en interesses. Hoewel ze qua uiterlijk bijna identiek zijn, zijn ze qua persoonlijkheid wel erg verschillend. Hierdoor kan je beide personages goed uit elkaar houden en treedt er geen verwarring op. Het verhaal is goed opgebouwd. En ondanks dat je door het proloog van lang geleden al wat puzzelstukjes aan informatie krijgt, weet Fiona Gothfield nog een hoop vragen open te laten, die gedurende het verhaal stukje bij beetje duidelijker worden. Naast de band en de connectie die de zussen met elkaar en het verleden hebben waardoor het verhaal een fantasy gevoel krijgt, zit er ook romantiek in het verhaal. Dit zorgt voor een erg vermakelijke combinatie. De opbouw naar het plot is goed, wel is het einde een open einde, aangezien dit het eerste deel is van een serie. Pandora's Erfenis is een vlot geschreven eerste deel van een fantasy met romantiek. De twee hoofdpersonages Ainsley en Lilian zijn goed neergezet, al hoop ik dat ze in de volgende delen, wat verder uitgediept gaan worden. Het verhaal is voor een groot deel op beschrijvende wijze geschreven met af en toe stukken van dialogen, hierdoor is het soms wat minder levendig. Wel heeft het verhaal een goede verhaallijn. Ik ben nu erg benieuwd naar de herschreven versie van dit boek.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page