top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Pluk je zegeningen – Regina Brett

Ik ben dol op non-fictie en zeker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Uitgeverij KokboekenCentrum super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789043539869 | 21 september 2023 | 256 pagina's Uitgeverij KokBoekenCentrum | Prijs €22,99


Voor het lezen:

De prachtige en stijlvolle cover wist direct mijn aandacht te trekken. Het is een beige cover die illustraties van planten en bloemen bevat. In diezelfde kleuren is de typografie van de titel en de ondertitel vormgegeven. Ik ben dol op non-fictie boeken met name rondom persoonlijke ontwikkeling en zingeving. Ik ben erg benieuwd welke levenswijsheden en inzichten ik met dit boek ga opdoen.

 

Het verhaal:

Een spirituele klassieker vol wijze en inzichtelijke levenslessen.

Regina Brett deelt op heel persoonlijke, eerlijke en open wijze haar levenswijsheden die ze in de loop van haar leven opdeed. Het boek is gebaseerd op de column die ze schreef toen ze 50 werd, met de 50 lessen die het leven haar heeft geleerd. De lessen zijn enorm uiteenlopend van haar zoektocht naar liefde, de omgang met een moeilijke jeugd en haar strijd tegen kanker.

 

Mijn ervaring:

Wat me direct opvalt zodra ik begin met het lezen van dit boek is dat Regina Brett op hele pure, open en eerlijke wijze haar verhaal deelt. Ze schrijft haar levenslessen zo dat je als lezer voelt dat ze echt uit haar hart komt. Hierdoor weten haar persoonlijke verhalen me te raken.


Het boek is opgedeeld in 50 hoofdstukken die ieder een levensles van Regina Brett zijn. Ze schrijft deze column of verhalen op verhalende wijze, waardoor je even met haar meegaat in de gebeurtenis of het moment in haar leven toen ze deze levensles opdeed. Dit leest erg prettig en vermakelijk en hierdoor weet ze me geboeid te houden, om het boek niet als losse elementen maar als verhaal te lezen. De verhalen zijn afwisselend, wat zorgt voor een prettige afwisseling. Wel merk ik op dat ze vooral op de zware momenten in haar leven meer naar het geloof grijpt. Haar overtuiging en liefde voor God komt overduidelijk terug in alle verhalen.


Pluk je zegeningen is een persoonlijk, open en eerlijk verhaal dat me echt wist te pakken. Het zijn 50 losse verhalen die samen de lessen vormden die Regina Brett in de loop van haar leven opdeed. Veel van haar verhalen wisten me echt te raken, mede denk ik door haar verhalende manier van schrijven en dat haar verhalen echt vanuit haar hart kwamen. Ik heb enorm genoten van dit mooie boek.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page