top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Things we never got over – Lucy Score

Dit boek vond ik enkel alleen al door de cover zo uitnodigend dat ik hem moest lezen.

Nederlands | Paperback | 9789020552010 | 21 juni 2023 | 576 pagina's Uitgeverij Zomer&Keuning | Prijs €22,50


Voor het lezen:

De prachtige cover maakte me direct nieuwsgierig naar het boek. Ik vind de cover erg stralend en uitnodigend door de titel die als vingerverf geschreven is en de lichtblauwe cover die versiert is met madeliefjes. Mijn lievelingsbloemen. Ook de ondertitel "Hij zal echt niet vallen voor het brave meisje" wekt mijn nieuwsgierigheid. Het is het eerste boek dat ik van Lucy Score ga lezen, dus ik weet niet wat ik moet en kan verwachten, daarbij heb ik voordat ik aan het boek begon ook niet de flaptekst gelezen.

 

Het verhaal:

Het zit niet mee in het leven van Naomi. Op een dag is ze van haar eigen bruiloft gevlucht, wordt ze bedrogen en opgelicht door haar gemene en beruchte tweelingzus en krijgt ze de zorg van haar nichtje waarvan ze het bestaan niet afwist. Ze is beland in het dorp Kockemout, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Daar loopt ze Knox tegen het lijf. Deze stugge man zit niet op problemen te wachten. Toch weet de knappe vreemdeling iets met hem te doen, wat hij niet kan verklaren, hij besluit haar te helpen. Zodra deze vreemdeling haar leven weer op de rit heeft, kan ze terugkeren en heeft hij zijn rustige en zorgeloze leventje weer terug. Tenminste, dat was zijn plan..

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is vanuit twee enorm verschillende personages geschreven. Naomi en Knox. Een groter verschil in personage is bijna niet mogelijk, toch weet Lucy Score deze personages enorm goed, uniek en sterk neer te zetten. En dit op zo'n manier, dat je echt met beide personages binding krijgt en met hun mee de verhaallijn in kan gaan.


Door middel van het eerste hoofdstuk, dat begint met de ergste dag ooit van Naomi, wordt je enorm gemakkelijk mee het verhaal ingesleurd. Wat Naomi namelijk deze ergste dag mee maakt, is echt niet niks. Dit weet direct ook veel vragen op te roepen waardoor je niets liever wilt dan de rest van het boek lezen.


Lucy Score heeft een enorm levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl, hierdoor vlieg je door het verhaal heen en kan je helemaal in het verhaal van Naomi en Know in het dorpje Knockemout opgaan. Je ziet het verhaal echt voor je ogen gebeuren. Daarbij heeft de verhaallijn enorm leuke wendingen en gebeurtenissen. Iedere keer wanneer je denkt alles gehad te hebben, gebeurt er wel weer iets onverwachts dat je geboeid weet te houden, ook de diepgang kan ik enorm waarderen. Daarbij heeft Lucy Score ook nog op een leuke wijze veel humor in het verhaal gestopt. Naarmate het plot vorderde werd de verhaallijn ook nog wat spannend, wat ik wel een verrassende wending van het verhaal vond. Het plot was hierdoor verrassend en dat vind ik persoonlijk wel een extra pluspunt aan een goed verhaal. Uiteindelijk eindigt het verhaal met een heerlijk en goed einde wat je van een feelgood kan verwachten.


Things we never got over is een heerlijke, levendige en vlot geschreven feelgood met een mooie verhaallijn en de nodige diepgang. Met haar heerlijke humor weet Lucy Score ervoor te zorgen dat het verhaal niet te zwaar wordt en het een verhaal is waar je echt doorheen vliegt. Daarbij wisten de wendingen en gebeurtenissen en het plot me te verrassen. Ik heb enorm genoten van dit eerste deel en ik kijk echt uit naar deel twee.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page