top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Tijdlijn – Sophie Ester

Na het lezen van Ommekeer en Zijdelings en Terugkeer wilde ik enorm graag weten hoe het verhaal nu verder gaat.

Nederlands | Paperback | 9789464493672 | 25 juli 2022 | 315 pagina's Uitgeverij Ellessy Crime | Prijs €18,95


Voor het lezen:

Na het lezen van de drie voorgaande delen, stond ik dan ook te stuiteren om aan het vierde en het laatste deel van de serie te gaan beginnen. Ik ben benieuwd hoe het Vincent nu verder zou gaan. Ik heb na de fantastische eerste drie delen dan ook enorm hoge verwachtingen voor dit deel. De cover sluit perfect aan op de drie voorgaande delen. Ze zijn verschillend, maar vormen overduidelijk een lijn met elkaar.

 

Het verhaal:

Pieter-Jan Kuypers, de broer van Benno, wil graag iets terugdoen na alles wat er is gebeurd. Hij organiseert een benefietconcert om geld in te zamelen voor de hulpverleners in Australië. Het wordt een groot festival. Vincent is laaiend enthousiast. Alleen dan ontwaakt hij die ochtend is een andere realiteit. Hij is een stuk jonger en iedereen leeft nog. Na een emotioneel weerzien beginnen zijn twijfels. Het blijkt dat een hoop van zijn wensen en dromen in deze realiteit nooit werkelijkheid mocht zijn.

 

Mijn ervaring:

Het proloog gaat over Pieter-Jan Kuypers en het verwoeste leven dat hij heeft na de daad van Benno, zijn broer. Waarbij hij toch probeert het beste ervan te maken. Dit maakt me nieuwsgierig naar meer over Pieter-Jan en zijn leven.


Vervolgens is het boek opgedeeld in twee delen. In het eerste deel, Vuurproef besluit Pieter-Jan naar Vincent in Australië te gaan en daarmee, hopelijk, een nieuwe start in zijn leven te maken. Het is enorm mooi om te lezen, hoe natuurlijk Pieter-Jan, overvloeit als vriend in het leven van Vincent. Ik vind het sterk hoe Sophie Ester ook Pieter-Jan, of Peter zoals hij zich gaat noemen, heeft neergezet. De verhaallijn krijgt hiermee een goede wending.


In het tweede deel, Tijdlijn, starten we met de ontwaking van Vincent. Hierbij switcht Vincent ineens naar een soort van parallel universum waarin hij zichzelf een aantal jaar jonger ervaart en er bepaalde gebeurtenissen niet aan de orde zijn gekomen. Even heb ik moeite met de switch, maar Sophie Esther schrijft zo realistisch en vlot door, dat ik al snel helemaal weer in de "nieuwe" verhaallijn zit. De vraag: Wat als? heeft ze op bijzondere wijze in de verhaallijn verwerkt.


Richting het plot wordt er uiteindelijk enorm veel duidelijk en vallen alle puzzelstukjes perfect weer op zijn plek. Het is bijzonder hoe Sophie Ester dit keer op keer met de verhaallijn, die zo uiteenlopende wendingen heeft, heeft weten te doen. In dit deel ervaarde ik wel wat minder de spanning dan in voorgaande delen, maar het was echt een prachtig verhaal.


Tijdlijn, is het vierde en laatste deel van de serie. Sophie Esther heeft een vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl, waardoor je haar boeken echt verslind. Ze weet je op die manier mee te nemen in het verhaal dat je begint en het boek weg legt als het uit is. Bij mij heeft ze dat viermaal weten te bereiken. Ook dit deel heeft een verrassende en originele verhaallijn. Ik kan dan ook niet wachten om in de toekomst meer van Sophie Esther te mogen lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page