top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Voet op eigen bodem – Vannessa Thuyns

Met de buddyread lezen we het nieuwe boek van Vannessa Thuyns. Ik heb er enorm veel zin in!

Nederlands | E-book | 9789032520069 | 15 juni 2023 | 231 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij VBK Media | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Een zalig zooitje, De kluts kwijt en Door een roze bril van Vannessa Thuyns kon natuurlijk haar nieuwe boek niet achterblijven. Met de buddyread @caroleest @karinleest_kobo_romance@boekenwurm_82 @kristieraaijmakers @mjhpjansen @tanjatuinstra @twaatjes_books @bietjesboeken en @everyday_mirage lezen we haar nieuwste boek. Het boek heeft een absolute feelgood uitstraling. Door de vrolijke illustratieve cover van een polderlandschap met een silhouet van een vrouw met een verrekijker en een backpack is een uitnodigend beeld, vooral door de vrolijke kleuren. De typografie van de titel is hier perfect op afgestemd. Ik heb hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Cat is op avontuur en wereldreis. Na anderhalf jaar krijgt ze een telefoontje van haar moeder dat haar vader een hartoperatie heeft ondergaan en hierdoor moet ze noodgedwongen terug naar Nederland. Lieke, al van kleins af aan de beste vriendin van Cat, heeft voor haar een tijdelijke baan geregeld als vaste oppas bij het gezin van Menno en Viv in een klein dorp. Al direct bij aankomst in Nederland heeft Cat het gevoel dat de verantwoordelijkheden haar bij de keel grijpen. Viv is veeleisend en onuitstaanbaar en heeft constant ruzie met Menno. De kinderen zijn hierdoor lastig en daarbij moet ze ook nog verplicht haar vader wekelijks naar het ziekenhuis brengen waarmee ze een haat-liefdeverhouding heeft. Hij vindt nog altijd dat ze haar droom een carrière als violiste niet had mogen opgeven. Haar enige lichtpuntje is dokter Bastiaan Brandt. Lukt het Cat deze keer om voor haar eigen geluk te blijven kiezen?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met Cat die gebeld wordt door haar moeder en gedwongen wordt haar wereldreis te beëindigen en terug te keren naar Nederland. Hierdoor word je als lezer gemakkelijk in de nieuwe wendingen die het leven van Cat maakt meegenomen. Vannessa Thuyns heeft een enorm levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl. Hierdoor kruip je echt in het verhaal en zie je alle gebeurtenissen echt voor je ogen gebeuren. Dit komt mede door de enorm sterke en goede dialogen die Vannessa Thuyns in het verhaal neerzet. De verschillende, diverse en unieke personages in het verhaal zorgen ervoor dat het verhaal enorm realistisch aanvoelt. De verhaallijn is origineel, leuk en erg mooi. Ik kan het enorm waarderen dat er buiten een sterke verhaallijn ook diepgang in het verhaal zit. Toch weet de heerlijke humor van Vannessa Thuyns ervoor te zorgen dat het verhaal luchtig blijft en niet zwaar wordt. Door de verschillende wendingen en gebeurtenissen met verschillende personen en lijnen in het verhaal, weet Vannessa Thuyns je te verrassen maar ook enorm te boeien. Als lezer weet ze je constant nieuwsgierig te houden hoe het verder gaat met Cat en de mensen om haar heen. Zeker Finn en Amir zijn mijn favorieten geworden. Na het einde toe versnelt mijn ogen de verhaallijn iets te hard, er gebeurt veel in het verhaal en Vannessa wil alles afronden. Hierdoor voelde het einde een beetje gehaast. Het verhaal kent wel een heerlijk op en top feelgood einde. Wel moet ik zeggen dat ik nog heel graag veel meer had gelezen over Cat en Bastiaan, Amir, Menno en Viv, Lieke en de ouders van Cat. Voet op eigen bodem is een erg leuke, originele en mooie feelgood. Het verhaal bevat mooie boodschappen en het is een heerlijk levendig, realistisch en vlot geschreven verhaal waar je echt in op gaat. De diepgang in de verhaallijn is echt een pluspunt. Daarbij zorgt de heerlijke humor van Vannessa Thuyns ervoor dat het verhaal heerlijk luchtig blijft. Een ontzettend mooie en dikke aanrader om te gaan lezen!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page