top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zelfzorg is het begin van alles – Nina Mouton

Dit boek is me echt op het lijf geschreven en waarin ik nog een hoop werk te verrichten heb. Hopelijk ga ik een hoop leren van Nina.

Nederlands | Hardcover | 9789401487290 | 25 oktober 2022 |208 pagina's Uitgeverij Lannoo | Prijs €24,99


Voor het lezen:

Op het gebied van zelfzorg doe ik mezelf enorm tekort, ik ga dan ook vaak over mijn grenzen heen met als resultaat moe en uitgeblust. Hopelijk gaan de kennis en inzichten van Nina Mouton hier verandering in brengen. De cover van de twee gespiegeld illustraties van een vrouw die elkaar de hand rijken is enorm uitnodigend. De creatieve typografie van de titel en de vrolijke gele cover maken het totaal tot een erg uitnodigend geheel.

 

Het verhaal:

Luister jij voldoende naar de signalen van je lichaam? Sta je stil bij wat je voelt en nodig hebt? Ervaar meer veerkracht en rust. Nina Mouton leert je alles over zelfzorg. Hoe kan je blauwe plekken in je verleden opsporen, vastgeroeste patronen doorbreken en grenzen bewaken. Zelfzorg is alles behalve een egoïstische keuze. Hierdoor kan je juist beter zorg dragen voor de mensen om je heen. Kom stap voor stap bij je authentieke zelf.

 

Mijn ervaring:

Nina Mouton schrijft op enorm heldere, toegankelijke en toepasbare wijze dit fantastische boek dat vol eyeopeners en mooie inzichten zit. Met een passende inleiding weet ze je als lezer gelijk nieuwsgierig te maken naar haar verhaal.

Het boek is een combinatie van heldere en duidelijke psychologie, persoonlijke verhalen en tips en tricks om zelf een betere zelfzorg te ontwikkelen. Daarbij is het boek rijkelijk voorzien van prachtige en passende illustraties in dezelfde stijl als die van de cover. Daarbij is ook de tekst enorm prettig vormgegeven wat echt het leesgenot en de ervaring vergroot.


Nina Mouton legt duidelijk uit wat zelfzorg wel en niet is en dat alles begint met voelen wat je voelt. Ze gaat hierin op hele heldere en toegankelijke wijze de diepte in en laat je tot prachtige inzichten komen. Haar kennis wordt versterkt door haar eigen of persoonlijke verhalen van anderen en hoe zij dit ervaren in het leven. Vervolgens gaat ze verder over de verborgen oorzaken van stress: trauma en inner voices. Dit hoofdstuk was voor mij erg confronterend, maar ook erg leerzaam. Daarna gaat ze verder over kwetsbaarheid, patronen (hechting, parentificatie en loyaliteit), de blauwe plekken en je innerlijke kind verzorgen.


Zelfzorg is het begin van alles is een enorm toegankelijk, helder en leerzaam boek. Nina Mouton schrijft enorm vlot, duidelijk en weer dingen enorm helder te verwoorden, waardoor het boek enorm fijn leest. Daarbij is het boek ook van binnen prachtig vormgeven, wat het leesplezier nog meer vergroot. Door de combinatie van psychologie, persoonlijke verhalen en tips en tricks is het echt een compleet boek waar je echt iets mee kan. Het boek gaf me enorm veel eye openers en ik weet zeker dat ik het nog vaak ga herlezen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page