top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Bloesemdroom – Jet Nijland

Ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books de kans het derde en laatste deel als recensie-exemplaar. Super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789464661965 | 13 februari 2024 | Adobe ePub

Uitgeverij Hamley Books | Prijs €2,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Zwaluwdans en Als de sterren fonkelen ben ik fan van Jet Nijland. Daarna verscheen haar nieuwe feelgood serie, waarvan ik Zomerzoet  en Glittersneeuw ook al met veel plezier las. Het is eindelijk tijd voor het derde en laatste deel van deze romantische en mythische serie. Ik ben erg benieuwd.

 

Het verhaal:

Lena is er na het vertrek van haar grote liefde van het eiland Pilion ervan overtuigd dat ze eenzaam en alleen zal eindigen. Gelukkig vindt ze troost bij de zwerfdieren in het asiel waarin ze werkt. Dan valt er een zeearend letterlijk uit de lucht. Lena weet hem te redden en brengt hem naar de opvang zodat het dier kan herstellen en revalideren. Ze worden beste maatjes, maar tegelijkertijd gebeuren er rare dingen met haar. Ze raakt in de ban van de mythe van de Griffioen, een verhaal over geduld en ware liefde. Dan ontdekt ze vlak bij haar eigen woning een woning op een klif waar de man van haar dromen lijkt te wonen. Lena voelt zich betoverd.

 

Mijn ervaring:

Met haar vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl weet Jet Nijland me weer gemakkelijk het derde deel in te trekken. Wel is het fijn dat voordat deze novelle begint een korte terugblik wordt gegeven op wat er vooraf ging. Hierdoor zit je gemakkelijker in het verhaal en voel je weer de klik met de personages die je al kent vanuit de eerdere delen.


In dit verhaal volgen we als hoofdlijn het liefdesleven van Lena. Nu is zij de hoofdpersoon, terwijl zij in de voorgaande delen wat meer aan de zijlijn stond. Ik moet zeggen dat Lena van alle delen en personages al snel mijn favoriet is. Dit warme, liefdevolle en enigszins op haar hoede personage is met veel gevoel neergezet, waarbij haar liefde voor dieren zonder twijfel mijn hart als lezer direct raakt. Ook Cassandra, Eva, Andreas komen weer terug in het verhaal en de nieuwkomer, de verleidelijke Franse schrijver Alain maakt het romantische mythische sprookje compleet.


Dit derde deel is echt zonder twijfel het meest zoetsappige en romantische deel van de serie. Het is leuk hoe Jet Nijland keer op keer de mythische verhalen van het eiland Pilion in de gebeurtenissen en het leven van de personages terug laat komen. De koppeling hiervan geeft een magisch en sprookjesachtig tintje. Het is echt een heerlijk verhaal om bij weg te dromen en Jet Nijland weet met dit deel de serie prachtig af te sluiten.


Bloesemdroom is het derde en laatste deel van de Pilion serie. Het is zonder twijfel het meest romantische, mythische en meest sprookjesachtige verhaal van de serie. Het is vlot, levendig en lekker luchtig geschreven en met dit derde deel weet Jet van Nijland de serie op prachtige wijze af te sluiten. Deze serie is echt een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page