top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Choose Again – Diederik Wolsak

Ik ben dol op non-fictie en zeker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Uitgeverij Samsara Books super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789492995537 | 30 april 2020 | 228 pagina's Uitgeverij Samsara Books | Prijs 24,99


Voor het lezen:

Alleen al de titel maakt me erg nieuwsgierig naar het boek. Ik ben dol op non-fictie, met name op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het boek belooft zijn relaties te verbeteren en mijn leven te kunnen transformeren. Hier ben ik altijd voor in. Ik heb hoge en goede verwachtingen van het boek.

 

Het verhaal:

Diederik Wolsak ontwikkelde een 6-stappenplan van Choose Again waarmee hij al twintig jaar mensen transformeert. In zijn boek schrijft hij openhartig over zijn kindertijd, zijn levensreis en vele tegenslagen en het oprichten van een retraitecentrum in Costa Rica. Mensen die met zijn 6-stappenplan aan de slag gaan, ervaren stuk voor stuk minder stress en meer vreugde. Met dit plan verbeter je relaties en transformeer je je leven. Niet voor even, maar structureel. Grijp deze kans.

 

Mijn ervaring:

Diederik Wolsak heeft een hele vlotte, heldere en fijne schrijfstijl. Hij weet zijn verhaal op toegankelijke wijze heel helder en concreet te verwoorden, daarbij stelt hij zichzelf ook open en vertelt hij op openhartige wijze zijn persoonlijke levensweg; zijn heftige jeugd, zijn verslaving, zijn mislukte huwelijken en zijn weg met wat hij uiteindelijk ontwikkelde tot het 6-stappenplan van Choose Again. Wel neigt zijn verhaal soms richting de spiritualiteit. Persoonlijk vind ik dat een mooie aanvulling op het verhaal.


Het boek heeft een heldere opbouw, waarbij Diederik Wolsak je in het eerste hoofdstuk meeneemt door zijn eigen leven. In het tweede deel start hij met een persoonlijk onderzoek, waarbij je kijkt naar: Wie denk jij dat je bent? Wie je werkelijk bent. Daarna leidt hij je in het derde deel van het boek door zijn 6-stappenplan voor het ervaren van emotionele vrijheid.


Zijn stappenplan is heel helder en stap voor stap verwoord. Daarbij weet hij naar ieder stuk een heldere opsomming te geven van de belangrijkste punten uit zijn verhaal en wordt zijn verhaal aangevuld met ervaringen van verschillende mensen die aan zijn programma deel namen. Hiermee versterkt en verlevendigt hij het verhaal en zijn kennis. Ik vind zijn verhaal erg krachtig en hij komt echt tot de kern. Hij biedt echt handvatten waarmee je wat kan, soms komt hij erg hard en enigszins apathisch uit de hoek, maar zijn boodschap is helder. Ook zijn kijk op hoe een gebeurtenis zich tot een verhaal vormt. Die zich tot een (levens)overtuiging vormt, waarna je je leven met die overtuiging gaat leven vind ik fascinerend. Met zijn stappenplan kan je dus vervolgens deze verhalen en overtuigingen hervormen. 


Choose Again is een interessant, leerzaam, helder en toegankelijk verhaal. Diederik Wolsak schrijft vlot en helder en durft zichzelf openhartig op te stellen en zijn eigen problemen en ervaringen te verwoorden. Hij laat je goed over je (levens)overtuigingen nadenken en neemt je vervolgens stap voor stap door zijn heldere en concrete stappenplan om jezelf en de relatie tot anderen te verbeteren. Het boek zet je echt aan het denken over je eigen verhalen en overtuigingen. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page