top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De plantaardige oplossing – Joel K. Kahn

Ik kreeg van Uitgeverij Passie de vraag of ik interesse had om dit veelbelovende boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789492847096 | Druk: 1 | maart 2022 | 288 pagina's | Uitgeverij Passie| Prijs €24,95


Voor het lezen:

Ik kreeg van Uitgeverij Passie de vraag of ik interesse had om dit veelbelovende boek te lezen en te recenseren. Dank je wel! Ik heb zelf een grote affiniteit met gezond en goed eten. Niet alleen vanwege mijn eigen gezondheid, maar ook voor het dieren welzijn en onze kostbare planeet. Ik sta daarom altijd over om rondom dit onderwerp hierover meer te leren. Het boek heeft een uitnodigende en smakelijke cover waar ik gelijk trek van krijg. Daarnaast lijkt het me een enorm veelzijdig boek, dus ik ben erg benieuwd of het mijn verwachtingen waar gaat maken.

 

Het verhaal:

Een gepassioneerd, boeiend en wetenschappelijk pleidooi voor plantaardige voeding.


Wil jij je graag fitter voelen en tegelijkertijd de planeet redden? Met De Plantaardige Oplossing laat Joel Kahn, gerenommeerd cardioloog, zie hoe je een optimale gezondheid kan creëren door middel van een plantaardig dieet en onbewerkte voedingsmiddelen.

Joel Kahn heeft inmiddels al duizenden mensen geholpen bij het voorkomen en omkeren van hartaandoeningen. Daarnaast laat hij ook zien door middel van wetenschappelijke onderzoeken hoe het zit met andere chronische aandoeningen, auto-immuunziekte en een laag libido aangepakt kunnen worden met een plantaardig dieet.


Joel Kahn brengt een grote hoeveelheid aan wetenschappelijk onderzoek en diepgaande casestudy’s samen om duidelijk aan te tonen hoe je zelf de leiding kunt nemen over je eigen gezondheid. De Plantaardige Oplossing onderzoekt:

  • Hoe je kunt afvallen, minderen met medicijnen, jouw risico op kanker kunt verkleinen en diabetes kunt omkeren met een plantaardig dieet.

  • De verrassende verbanden tussen een veganistisch dieet en je libido, darmgezondheid en hersenchemie.

  • Waarom planten de sleutel kunnen zijn tot vertraging van veroudering.

  • Waarom de meeste mensen het bij het verkeerde eind hebben als het gaat om calcium, eiwitten, koolhydraten en meer.

  • Begrijpen wat er precies in je lichaam gebeurt, zodat je zelf kunt beslissen wat je eet en waarom.

  • Simpele tips om je overstap naar veganisme te beginnen, inclusief uit eten gaan, je voorraadkast aanvullen en op bezoek gaan.

  • Wat het effect is van plantaardig eten op de opwarming van de aarde en dierenwelzijn.

  • Hoe je empathie en mededogen kunt cultiveren door veganistisch te leven.

  • Een 21-dagenmenuplan met meer dan 60 heerlijke recepten.

 

Mijn ervaring:

Wat een goed en veelzijdig boek is dit. Joel Kahn belicht in het boek een enorm ruime kijk op en rondom plantaardige en onbewerkte voeding.

Het boek begint met een pleidooi van veel verschillende partijen die de plantaardige oplossing ondersteunen en aanmoedigen. Ook verwijst hij meerdere malen naar de documentaire 'Forks over knives' die o.a. op Netflix te bekijken is. Vervolgens doorloopt Joel Kahn per hoofdstuk het lichaam en belicht hij waarin de plantaardige oplossing een ondersteuning, verbetering en oplossing in zou kunnen spelen. Dit alles met een ondersteuning van wetenschappelijke onderzoeken en casestudy's die hij helder en goed te begrijpen verwoord en samenvat. Soms voelen de verhalen wel een beetje typisch Amerikaans, toch doet het geen afbreuk aan het sterke verhaal. Ik vind het goed dat hij wel benadrukt dat het niet enkel de voeding is die met de studies deze resultaten gaf maar ook andere factoren zoals voldoende beweging, slaap en yoga/meditatie een rol speelde bij deze verbeteringen. Ondanks dat hij soms enorm diep in detail treedt, wat ik enorm kan waarderen, weet hij alles enorm goed en helder te verwoorden. Hierdoor blijft het boek voor een groot publiek toegankelijk.


Vervolgens volgen er wat hoofdstukken met wat een plantaardig en onbewerkt dieet voor oplossing brengt voor onze planeet, dieren en komt er zelfs godsdienst aan bod. Doordat hij deze onderwerpen ook weet mee te nemen in het verhaal, zorgt hij er hiermee voor dat hij echt een compleet verhaal aan informatie rondom plantaardige voeding aanbiedt.


Wat het boek helemaal af maakt is dat hij gelijk de handvatten biedt om met het plantaardige dieet te gaan starten. In het boek is er namelijk ook nog een 21-dagen menu te lezen met ontbijt, lunch en diners. De recepten zijn toegankelijk en vrij eenvoudig, zodat het voor niemand een probleem te zijn om deze recepten te bereiden.


Ik heb genoten van dit mooie, motiverende en goed onderbouwde verhaal van Joel Kahn. Doordat het boek een enorm compleet beeld geeft is het zowel een goed boek voor mensen die nog weinig weten over plantaardige voeding én is het aantrekkelijk en motiverend voor mensen die hier al wat meer bekend mee zijn. Ik zeg, absoluut een goede aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page