top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Gezonde routines – Arie Boomsma

Uitgeverij Prometheus super bedankt voor het inspirerende en veelbelovende recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789044648096 | 19 december 2023 | 192 pagina's Uitgeverij Podium | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Ik kan geen genoeg krijgen van non-fictie boeken over persoonlijke ontwikkeling, groei en de mogelijkheid en kansen om nog fitter en vitaler door het leven te gaan. Ik ben dagelijks erg met mijn voeding, sporten en gezondheid bezig en de tips van Arie Boomsma komen me dan ook geroepen, want ik ben altijd bereid om te leren, te groeien en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

 

Het verhaal:

Een gezond leven realiseren en behouden is moeilijk. Hierin ben je niet uniek. Veelal houden het niet vol, zeker wanneer je probeert permanent het roer om te gooien. De hoeveelheid aan nieuwe prioriteiten; gezonder eten, meer bewegen, meer slapen, je krijgt het niet in je leven gepast. We hebben namelijk al zoveel andere prioriteiten. Daarbij zijn we bekend en gewend aan andere gewoontes. Voor nieuwe gewoontes moet je ruimte maken. Daarbij komt routine om de hoek kijken. Routine is namelijk hét hulpmiddel om door te zetten en ditmaal gezonde routines te creëren. Op naar een fit en vitaal leven.

 

Mijn ervaring:

Dit is echt een boek waar je motivatie, positiviteit en inspiratie van krijgt. Arie Boomsma weet zijn verhaal, zijn tips, motivatie en kennis met enorm veel enthousiasme, helder, vlot en duidelijk te verwoorden. Het verhaal leest echt heel fijn en gemakkelijk weg. Tijdens het lezen voel ik dan ook mijn enthousiasme en motivatie groeien om met deze tips en inzichten aan de slag te gaan. 


Het boek is opgedeeld in de 50 tips van Arie waardoor het dus 50 korte hoofdstukken ontstaan. Arie begint bij de basis en gaat gedurende zijn 50 tips steeds verder de diepte in om meer finesse te halen en het ultieme gezonde en vitale leven te behalen. Wat ik erg fijn vind is dat de tips erg uiteenlopend zijn, zoals; wees nieuwsgierig, kies een vast ritme, ontwikkel een visie op voeding, wees niet afhankelijk, stel je grenzen en bewaak ze goed, ga buiten je comfortzone.


Hij weet alle tips helder en duidelijk te verwoorden. Daarbij biedt hij vaak tijdens zijn tip een stappenplan aan die je kan doorlopen. Ook weet hij goede zelfreflectie vragen te stellen die je laten nadenken over je valkuilen en de huidige stand van zaken in je leven. Ondanks dat ik al enorm veel boeken over gezondheid en een fit leven heb gelezen, vind ik dit een compleet en volledig boek. Arie focust zich niet op één ding, maar bekijkt het volledige leven. Daarbij weet Arie Boomsma, dat ondanks dat ik al veel weet, weer even dingen up-to-date te brengen en me nieuwe ideeën en mogelijkheden te geven.


Gezonde routines is een enorm inspirerend en motiverend verhaal van Arie Boomsma waarin hij 50 tips deelt om gezonder en vitaler te leven. Of je nu een beginner bent of al gezond leeft, iedereen zal hier tips, ideeën en nieuwe kennis en mogelijkheden mee op doen. Daarbij is het erg toegankelijk, vlot en met veel enthousiasme geschreven. Voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren, echt een must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page