top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het grote geluk in kleine dingen – Ruby Jones

Toen ik het boekje zag als persbericht, wist ik direct dat ik interesse had in dit mooie en liefdevolle boek. Van Uitgeverij KokBoekencentrum ontving ik een recensie-exemplaar.

Nederlands | Hardcover | 9789043539845 | 26 oktober 2023 | 112 pagina's | Uitgeverij Kokboekencentrum | Prijs 20,00


Voor het lezen:

Dit kleine en mooi vormgegeven boekje trekt direct je aandacht. Alleen al door het formaat en de bijzondere vormgeving is het een prachtig cadeauboek. Op de donkerblauwe cover is een illustratie in foliedruk te zien van een persoon die uit een raam naar buiten kijkt. In bijpassende typografie is de titel en schrijfster/illustrator vormgegeven. Ik verwacht een warm, liefdevol en mooi boekje met mooie boodschappen.

 

Beschrijving:

Kunstenares Ruby Jones creëerde een prachtig cadeauboek dat je een moment van rust en troost geeft in onze hectische wereld vol onzekerheid. De simpele, kleurrijke en mooie illustraties zullen je een glimlach van herkenning geven. Ruby Jones laat je zien hoe mooi onze wereld is en dat we milder voor onszelf en onze medemensen mogen zijn. Dit boekje biedt je ongetwijfeld moed en inspiratie.

 

Conclusie:

Het boekje begint met een uitleg van Ruby Jones hoe dat ze op het idee kwam om dit boek te maken. In haar verhaal voel je haar oprechtheid, liefde en compassie voor de wereld, wat me enorm nieuwsgierig maakt naar de rest van het boek.


Wat me direct opvalt is dat Ruby Jones met haar simpele, kleurrijke en treffende illustraties en een korte tekst een prachtige boodschap aan je weet over te brengen. Het is leuk dat de teksten bij de illustraties in geschreven kapitalen zijn, wat perfect past bij haar illustratiestijl.


De illustraties en de boodschappen en gevoelens die Ruby Jones in het boekje laat passeren, zijn momenten die ieder mens zal ervaren, ongeacht hun leeftijd, geslacht, religie, etniciteit en cultuur. Hierdoor is het een toegankelijk en inspirerend boek voor iedereen. Mij wist het boek zeker te raken en ik heb het dan ook al drie keer gelezen.


Het grote geluk in de kleine dingen is een prachtig, kleurrijk en inspirerend boekje dat je hoop, moed en troost geeft. Ruby Jones maakt simpele, kleurrijke en mooie illustraties die ze voorziet van kleine stukjes tekst, waarmee ze op prachtige wijze haar boodschap en liefde weet over te brengen. Dit cadeauboek is absoluut een aanrader.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page