top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het ongelukkige brein – Dr. Anders Hansen

Toen ik de aankondiging zag op social media dat dit boek ging verschijnen heb ik direct aan Lev. Uitgevers gevraagd of ik het boek mocht lezen en recenseren. Deze kans kreeg ik, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789400515451 | 04 januari 2023 | 224 pagina's Uitgever Lev. Uitgevers | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Boeken over psychologie weten me altijd enorm te boeien en te fascineren. Toen ik de aankondiging van dit nieuwe boek zag, wist ik ook direct dat ik dit wilde lezen. Ik ben enorm geïnteresseerd om meer te lezen over het menselijk brein en de psychologie. Ik hoop dan ook dat dit nieuwe boek me veel nieuwe kennis en inzichten gaat brengen. Zeker doordat het een internationale besteller heb, heb ik hoge verwachtingen. De cover is erg uitnodigend en past goed bij dit type boek.

 

Het verhaal:

Dr. Anders Hansen is een Zweedse psychiater. Leer je brein beter begrijpen en kom erachter waarom we niet gemaakt zijn om ons constant gelukkig te voelen.

Het lijkt of dat er tegenwoordig steeds meer mensen lijden aan een depressie en angsten. En dat terwijl we het in de moderne samenleving nog nooit zo goed gehad hebben. De verklaring hiervoor ligt in ons verleden. Angst en depressies zijn natuurlijke reacties van ons brein en stammen uit een tijd waarbij we voortdurend het risico liepen op honger, geweld en infecties. Zonder deze mechanisme zouden we het nooit overleefd hebben. Een toegankelijk en fascinerend boek over de werking voor je brein en hoe dat je er beter voor kan zorgen.

 

Mijn ervaring:

Het is een enorm mooi, fascinerend en vooral erg leerzaam boek. Het boek is enorm prettig, helder en vlot geschreven. Hierdoor leest het boek niet als een wetenschappelijk onderzoek, maar als een enorm boeiend verhaal waar ik helemaal in op ging.


Dr. Anders Hansen heeft enorm veel kunde en kennis en weet dit op een super heldere manier te verwoorden. ieder hoofdstuk begint met een fascinerende quote en ook tijdens het hoofdstuk deelt hij leuke quotes passend bij het besproken onderwerp. Daarnaast heeft hij stukjes met breintips, en interessante historische kennis die duidelijk afwijkend zijn vormgegeven in het boek, maar wel de onderwerpen verrijken. Daarnaast vond ik het ook geweldig dat hij ook veel tools en inzichten bood om een gezondere lichaam en bovenal geest te ontwikkelen.


Ik heb enorm veel kennis en inzichten gekregen met dit bijzondere leerzame boek. Ik heb zo verschrikkelijk veel geleerd over waarom mijn brein in bepaalde standen schiet en bovenal wat ik hier wel en niet aan kan doen. Wat me gelijk opviel was, dat na het lezen van dit boek, een bepaalde gebeurtenis plaatsvond waardoor mijn brein in de angst stand sprong, maar door de kennis en inzichten uit dit boek wist ik gelijk wat ik moet doen. Echt geweldig!


Dit heldere, toegankelijke en enorm fascinerende boek is echt een aanrader voor iedereen om te lezen. Ieder mens heeft te maken met angsten en/of depressies. Door de kennis uit dit boek ga je inzien hoe je in die situaties met dingen om kan gaan. Daarnaast is ook de kennis en tools voor een gezonder lichaam en geest eigenlijk iets waar iedereen profijt van zal hebben! Ik zeg, dit boek MOET je gewoon gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page