top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

JIJ BENT de liefde – Juriaan Galavazi

Na het lezen Van klacht naar kans, ben ik Juriaan met veel belangstelling gaan volgen. Nu zijn tweede boek verscheen, moest ik deze natuurlijk lezen.

Nederlands | Paperback | 9789493282001 | Druk: 1 | mei 2022 | 352 pagina's | S2 Uitgevers | Prijs €22,50


Voor het lezen:

Na het lezen Van klacht naar kans, ben ik dokter Juriaan vol belangstelling gaan volgen. Zijn eerste boek, maar ook zijn instagram en de podcasts die hij heeft gegeven weten me te inspireren. Vandaar dat ik ook met enorm veel belangstelling uitkeek naar het nieuwe boek JIJ BENT de liefde. Gelukkig heb ik nu eindelijk in de bibliotheek het boek kunnen lenen. Ik heb hoge verwachtingen en ik hoop weer een hoop inspiratie op te doen.

 

Het verhaal:

Je past je aan. Je probeert het zo goed mogelijk te doen. Vaak in de hoop om gezien, erkend en gewaardeerd te worden door je omgeving – door de mensen om je heen, de maatschappij en misschien wel jezelf. Je voelt dat er iets zou moeten veranderen in je leven, maar toch ga je maar door. De angst voor het onbekende en voor de mogelijke oordelen en meningen van de buitenwereld is zo groot, dat iets in jou toch weer kiest voor de oude, bekende en dus veilige route. Het resultaat is dat je vasthoudt aan een voor jou verkeerde baan, een krampachtige relatie, een schadelijk voedingspatroon, destructieve overtuigingen en dito keuzes. En dat voel je in de vorm van stress, spanning, mentale en fysieke klachten. Gezonde voeding, meer bewegen zijn dan zeer waardevol, maar moeilijk vol te houden wanneer het onderliggende programma niet verandert. In dit baanbrekende boek nodigt Dokter Juriaan je uit om te leven vanuit zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfwaardering. Vanuit die plek heb je uiteindelijk de meeste liefde te geven en zul je in staat zijn om honderd procent van jouw kostbare waarde toe te voegen aan je eigen leven, je gezondheid én aan de wereld om jou heen.

 

Mijn ervaring:

De manier waarop Juriaan zijn verhaal weet te brengen, voelt als een hele natuurlijke en prettige manier. Hierdoor leest het verhaal enorm prettig weg en is het erg toegankelijk geschreven.


Het verhaal is erg duidelijk, helder en hij weet het met de juiste persoonlijke en praktijkvoorbeelden te ondersteunen, waardoor het verhaal dat hij brengt ook erg levendig wordt. Hierdoor weet Juriaan enorm goed 'to the point' te komen en de vinger op de zere plek te leggen. Wel weet hij dit op een liefdevolle en compassievolle manier te doen. Ook bevat het boek hele heldere oefeningen en vragen om zelf persoonlijk ook het onderzoek te doen, waar voor jou de punten liggen waar je tegenaan loopt.


Aangezien ik zelf veel boeken lees rondom persoonlijke ontwikkeling en onder andere zelfwaardering en zelfvertrouwen was op zich alles wat hij aandroeg in het boek niet direct vernieuwd voor mij. Wel weet Juriaan het in dit boek zo helder, compact en concreet samen te vatten dat het een enorm inspirerend en motiverend boek is om met jezelf aan de slag te gaan.


Voor iedereen die zich bezig houdt met persoonlijke ontwikkeling is dit boek echt een hele goede, mooie en motiverende aanrader om te gaan lezen. Ik weet zeker dat de woorden van Juriaan je zullen inspireren om verder te groeien en stappen te maken.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️,5
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page