top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Leven is leren - Mirjam van der Vegt

Toen ik zag dat er een tweede boek van Mirjam zou gaan verschijnen was ik dolenthousiast. Van Uitgeverij Ten have kreeg ik de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789025911515 | 30 maart 2023 | 192 pagina's | Uitgeverij ten Have | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Na het geweldige boek 'De kracht van rust' ben ik enorm benieuwd wat haar tweede boek 'Leven is leren' me aan wijsheden en inzichten gaat bijbrengen. De cover is net als haar vorige boek weer erg uitnodigend. De cover wordt gesierd met een eenvoudige golfbeweging in 3 kleuren die ondanks de beweging een rust en stabiliteit uitstralen. De typografie sluit hier mooi op aan. Ik ben ook erg benieuwd welke 7 onverwachte wijsheden voor onderweg ik van Mirjam ga leren.

 

Het verhaal:

In Leven is leren, legt Mirjam van der Vegt aan de hand van 7 thema's; balans, moed, faalkunst, geliefd, overvloed, kwetsbaarheid en kiezen met ruim zeventig haalbare lessen uit hoe je je een veerkrachtige weg door het leven kan afleggen. Deze kennis kan je vervolgens op je eigen dagelijkse leven toepassen. Het boek bevat een combinatie van psychologie, westerse spiritualiteit, persoonlijke inzichten en verhalen. Het boek biedt je inzichten voor meer ruimte, rust en richting in je leven. Mirjam wijst je de weg naar een mindset die innerlijke rust brengt.

 

Mijn ervaring: Het boek begint met een hele persoonlijke inleiding van Mirjam zelf en hoe zij de moed en kracht vond om dit boek te gaan schrijven. Hierdoor weet ze mijn interesse in haar inzichten enorm aan te wakkeren.


Mirjam van der Vegt schrijft enorm helder, vlot en krachtig, waardoor het boek enorm lekker wegleest. Toch is dit geen boek dat je in één keer uitleest, maar waarbij je de teksten en opgedane kennis even de tijd moet geven om te laten bezinken. Het boek is ingedeeld in zeven thema's die weer bestaan uit enorme korte "lessen" die je een mooi en inspirerend inzicht geven. Deze lessen variëren van gedicht, psychologisch inzicht, spiritueel verhaal of persoonlijk verhaal. Door deze mengeling van verschillende lessen, zitten er per thema voor iedereen lessen bij waarbij je zeker nieuwe en mooie inzichten opdoet. Mij wist ze met sommige dingen enorm te raken en liet ze me beseffen dat ik in sommige dingen aan mezelf voorbij ga.


De vormgeving aan de binnenzijde komt overeen met de cover. De kleuren komen terug en aan de vormgeving is echt aandacht besteed. Oefeningen worden onderscheidend weergegeven. Maar ook de tabellen en illustraties ondersteunen het boek op een prachtige manier. Daarnaast zijn er goudkleurige tussenpagina's met inspirerende quotes, passend bij het thema dat aan bod is. Wat het boek nog meer verrijkt.


Leven is leren is een prachtige verzameling van mooie inzichten, eye openers en biedt inspiratie om meer ruimte, rust en richting aan je leven te geven. Door de variatie in lessen die wisselen tussen gedichten, psychologische inzichten, persoonlijke verhalen of een spiritueel verhaal weet het boek je op verschillende wijze aan het denken te zetten. Het is helder, vlot en krachtig geschreven en bevat zeventig korte lessen, waardoor je niet direct het hele boek hoeft te lezen, maar ook tussendoor het boek kan wegleggen om dingen te laten bezinken. Een prachtige aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page