top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Opgeladen – Jochem Uytdehaage

Ik had het boek al een aantal keer langs zien komen als leessuggestie, nu tijd om me er toch eens aan te wagen.

Nederlands | Paperback | 9789026360381 | 21 juni 2022 | 176 pagina's | Uitgever Ambo|Anthos | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Ik ben dol op boeken die mijn persoonlijke ontwikkeling bevorderen. Dit boek kwam al een aantal keer langs als leessuggestie. Een boost in mijn geluk, gezondheid en prestaties kan ik zeker wel gebruiken, daarnaast ben ik ook wel nieuwsgierig naar het persoonlijke verhaal van Jochem. Aangezien ik geen enkele kennis heb over de schaatswereld en die topsport, ben ik erg benieuwd hoe hij dingen beleefd en geleerd heeft door de jaren heen.

 

Het verhaal:

Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage legt je uit hoe je meer energie uit alles in je leven kan halen. Dit behaal je met een goede werk-privébalans en een sterke mentale en fysieke batterij.

Fit, gelukkig en uitgerust door het leven gaan willen we allemaal, maar door de hectiek van het dagelijkse leven verloopt het vaak anders. Jochem Uytdehaage werd hier tijdens zijn schaatscarrière ook mee geconfronteerd. Het lukte hem niet op vijf of zes dingen te richten en werd afgeleid om werkelijk goed te presteren. Hij analyseerde zijn ervaringen en ontdekte wat hij benoemt de 'Batterijen van Energie'.

Hij behandelt de;

- Spirituele batterij

- De mentale batterij

- De emotionele batterij

- Fysieke batterij

Deze vier batterijen zijn bepalend voor ons dagelijks leven. Hij biedt je tips & tricks om deze batterijen vol te houden en je geluk, gezondheid en prestaties te boosten.

 

Mijn ervaring:

Het boek is een combinatie van een biografie en de schaatscarrière van Jochem als eveneens een boek waarin hij kennis en inzichten deelt die hij heeft opgedaan om beter met de verschillende 'Batterijen van Energie' om kan gaan om meer uit het leven te halen.


Het is een origineel verhaal, doordat het verhaal voor het grootste gedeelte bestaat uit persoonlijke belevingen en ervaringen. Aangezien ik weinig kennis heb over de schaatswereld, vond ik het erg leuk en leerzaam om hier meer over te weten te komen. Ook is het leuk om zo Jochem wat persoonlijker te leren kennen.


Het boek bevat een nuchtere kijk op het leven, wat ik zelf enorm prettig vind. Het boek leest ook makkelijk weg. Daarnaast biedt hij veel handige tips en tricks om snel en efficiënt stappen te maken en te zorgen dat je batterijen opgeladen blijven. Dit boek is een hele leuke aanrader! Opgeladen is een persoonlijk verhaal, waarin Jochem Uytdehaage focust op zijn schaatscarrière in combinatie met je eigen persoonlijke energie en hoe hij die probeerde in balans te houden. Het boek bevat mooie inzichten en handige tips. Leuke aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page