top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Sensationeel leven – Gretchen Rubin

Bij aankondiging was ik gelijk nieuwsgierig naar dit non-fictie boek. Zeker omdat ik al eerder met veel plezier Het happiness project van haar las. Van Lev. Uitgevers kreeg ik de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789400515772 | 27 juni 2023 | 336 pagina's Lev. Uitgevers | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Toen ik zag dat Gretchen Rubin met een nieuw boek kwam, was mijn interesse direct gewekt. Haar vorige boek, Het happiness project, heb ik al meerdere malen gelezen. Het boek weet me keer op keer te inspireren en motiveren om dingen te onderzoeken, op nieuwsgierige wijze te bekijken en nieuwe dingen te gaan ontdekken.

De cover van dit boek is een cover, die mij enorm aanspreekt in kleur en vorm. Het is direct een boek dat mijn aandacht trekt, maar ook nieuwsgierig maakt en een vrolijkheid en speelsheid oproept. Ik kan niet wachten om van haar nieuwe boek te gaan genieten, ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Leer het leven meer te waarderen aan de hand van je vijf zintuigen. In dit boek neemt Gretchen Rubin je mee op avontuur en ontdekking naar een leven met meer energie, creativiteit, geluk en liefde door bewuster je vijf zintuigen te gebruiken. In dit boek vertelt Gretchen Rubin alles over de gewaarwordingen, ontdekkingen en constateringen die ze zelf op deed door bewuster met haar vijf zintuigen bezig te zijn. Daarbij weet ze haar verhaal op krachtige wijze te ondersteunen met wetenschap, filosofie en literatuur.

 

Mijn ervaring:

Het boek is echt een feest om te lezen. Ik vind de schrijfstijl van Gretchen Rubin enorm prettig. Ze schrijft motiverend, vol passie en is enorm enthousiast over alle ontdekkingen die ze doet. Daarbij is haar verhaal ook persoonlijk, vlot en helder geschreven. Voor je er erg in hebt, zit je helemaal in het verhaal en alle ontdekkingen die ze met haar experiment op doet.


Het boek begint met een inleiding, waarbij ze haar persoonlijke verhaal vertelt, hoe ze op het idee kwam hier meer onderzoek naar te doen en een boek over te schrijven. Ik kan de combinatie van haar open en persoonlijke verhaal in combinatie met goed onderbouwde wetenschappelijke artikelen, filosofie en literatuur enorm waarderen. Hierdoor wordt haar verhaal nog sterker, omdat ze het goed onderbouwt.


Het boek is opgedeeld in de vijf verschillende zintuigen die ze afzonderlijk van elkaar onderzoekt. Daarbij weet ze je tijdens haar reis ook enorm enthousiast te maken en te motiveren om ook zelf onderzoek te gaan doen naar je vijf zintuigen en hoe jij dingen ervaart, beleeft en waarneemt. Aan het einde van het boek heeft ze ook een handig overzicht gemaakt met leuke opdrachten en tips om zelf op onderzoek uit te gaan.


Sensationeel leven is een helder, leuk en motiverend boek dat je bewust maakt en aanzet tot het ontdekken van je vijf zintuigen. Gretchen Rubin neemt je mee op haar persoonlijke reis en haar ontdekkingen toen ze bewuster haar zintuigen ging gebruiken, die ze ondersteunt met wetenschappelijke artikelen, filosofie en literatuur. Deze weet ze op hele heldere en toegankelijke wijze in haar verhaal mee te nemen. Ik heb enorm van het boek genoten en ze heeft mij zeker gemotiveerd om bewuster te worden van mijn vijf zintuigen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page