top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Tot hier en niet verder – Rolf Sellin

Bij de aankondiging van dit boek, was ik gelijk enthousiast. Dit boek lijkt voor mij geschreven. Van uitgeverij Ankhhermes kreeg ik ook nog eens de kans het boek te lezen en recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789020219876 | 14 december 2022 | 224 pagina's | Uitgeverij Ankhhermes | Prijs €25,75


Voor het lezen:

De prachtige cover van boek is uniek, uitnodigend en roept bij mij een gevoel van geborgenheid op. De kleuren zijn zacht, liefdevol en uitnodigend waardoor dat ik verwacht dat boek een persoonlijke benadering erop nahoudt in plaats van een hele klinische en wetenschappelijke benadering. Dit ik combinatie met het onderwerp van het boek is gelijk mijn interesse gewekt. Mijn grenzen beschermen is niet iets waarin ik erg sterk ben. Met dit boek hoop ik meer kennis, inzichten en tips te krijgen om deze in de toekomst te kunnen versterken en ik daardoor beter voor mezelf kan zorgen.

 

Het verhaal:

Heb jij moeite met 'nee' zeggen? Werk je soms te lang door zonder pauze dat je daarna pijn in je lijf voelt? Wil jij graag tegen een ander duidelijk kunnen zeggen waar het op staat, maar doe je dat niet? In deze gevallen heb jij moeite met het stellen van grenzen. Rolf Sellin biedt je in dit boek met behulp van inzichten en concrete oefeningen hoe jij dit kan leren. Wat zijn grenzen precies? Waar liggen jouw grenzen? Wat ervaar je mentaal, fysiek, communicatief en energetisch? Grenzen stellen doe je niet enkel naar een ander, maar ook juist naar jezelf. Wanneer je anderen over jouw grenzen heen laat lopen, heb je hier zelf een belangrijk aandeel in. Gelukkig weet Rolf Sellin raad en ga je met een zelfkennistest en reflectievragen ontdekken op welke vlakken verbetering nodig is en ga je hiermee aan de slag.

 

Mijn ervaring:

Al vanaf de eerste bladzijden waarop vragen worden gesteld, voel ik herkenning waardoor mijn nieuwsgierigheid om meer inzichten en kennis te krijgen alleen maar groeit. Rolf Sellin heeft een hele prettige, heldere en persoonlijke manier van schrijven. Hierdoor leest het boek meer als een verhaal dan een 'psychologisch/wetenschappelijk onderzoek' terwijl wel overduidelijk uit zijn verhaal blijkt dat hij alle kennis en kunde bezit. Ook weet hij zijn verhaal oprecht, warm en liefdevol te verwoorden. Ik ervaar dit als erg prettig, omdat het verhaal en zijn kennis hierdoor echt bij me binnenkomen.


Het verhaal heeft een hele prettige opbouw en wordt afgewisseld met reflectie en inzichtvragen en ook praktijkvoorbeelden. Dit versterkt zijn verhaal. Zo was ik me er niet van bewust dat ik op het daadwerkelijke moment niet voelde dat ik een grens over ging, maar na het lezen van verschillende praktijkvoorbeelden, realiseerde ik me dat er toch subtiele dingen waren waar ik me tot nu toe niet bewust van was. Hierdoor groeide gelijk mijn zelfinzicht en bood hij concrete stappen om hierin verbetering te brengen.


Rolf Sellin heeft een mooi en helder boek geschreven dat je duidelijke inzichten geeft over de grenzen die je naar jezelf en anderen stelt. Ik heb er enorm veel van geleerd, mooie inzichten opgedaan en bovenal echt iets gehad aan de concrete stappen die hij bood. Ik merkte direct verschil toen ik met zijn stappen aan de slag ging. Voor iedereen die ook beter zijn of haar grenzen wil leren beschermen is dit boek echt een aanrader.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page