top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wat ik eerder had willen weten – Marian Mudder

Een boek dat al vanaf de verschijning op mijn verlanglijstje stond, gelukkig was hij eindelijk in de bibliotheek beschikbaar en greep ik gelijk mijn kans het boek te lezen.

Nederlands | Paperback | 9789026357831 | Druk: 1 | januari 2022 | 256 pagina's | Uitgeverij Ambo|Anthos


Voor het lezen:

Dit boek stond gelijk vanaf het eerste moment van verschijning op mijn verlanglijstje. Een boek over persoonlijke ontwikkeling spreekt me altijd al aan en deze thematiek zeker, maar het feit dat Marian Mudder het boek geschreven heeft én dat het ook nog eens een roze boek is, maakte het voor mij gewoon 100% zeker dat ik dit boek moest lezen. Helaas duurde het even voordat het in de bibliotheek in het assortiment kwam, maar nu is dan eindelijk mijn kans om van het boek te gaan genieten.

 

Het verhaal:

Een boek vol kennis en wijsheid van Marian Mudder, die zowel geschikt is voor de beginners als de ervaren zelfhulpboeklezers. Marian is al meer dan tien jaar therapeut, gespecialiseerd in angstproblematiek. Zelf worstelde ze jarenlang met angst, onzekerheid en zelfliefde. Ze probeerde zelf ook verschillende therapieën en las vele zelfhulpboeken. Het boek bevat heel veel liefdevolle tips, tricks, inzichten, kennis en oefeningen hoe je aan de slag kan gaan met angsten, zelfliefde en acceptatie. Bij dit boek is er online ook nog ondersteunend materiaal verkrijgbaar.

 

Mijn ervaring:

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, wat een geweldig en mooi boek is dit.

Marian Mudder schrijft vlot, krachtig en is heerlijke nuchter en duidelijk in haar verhaal. Het verhaal heeft een mooie en goede opbouw en wordt op de juiste momenten ondersteund met wetenschappelijke kennis die toegankelijk en to the point wordt gebracht. Door alle kennis, inzichten en wijsheden vertelt Marian ook haar persoonlijke weg en struggles. Haar eerlijke, open en kwetsbare kant die ze toont, geeft je gelijk een gevoel van herkenning.


In het boek verwijst Marian ook naar andere boeken die kennis en inzichten bieden, maar weet daarbij duidelijk kort en bondig de boodschap uit dat boek te pikken en te verwoorden. De meeste van de boeken die Marian aanhaalde heb ik zelf al gelezen, maar door deze samenhang viel er voor mij veel op zijn plaats.


Wat ik daarnaast ook een mega dik pluspunt vind, is dat Marian er ondanks de soms zware, confronterende heftige onderwerpen er wel een heerlijk luchtig en enorm positief boek van heeft weten te maken. Het boek is echt een feest om in te lezen en mee te werken. In het boek komt ook een aantal maal haar kat langs die iets van het onderwerp vind, waarop ik enorm hard heb moeten lachen.


Het boek is heel mooi en prettig vormgegeven, het ondersteund echt het leesplezier. De oefeningen, #notetoself en samenvattingen zijn in licht roze kaders weergeven waardoor je gemakkelijk het onderscheid kan maken. Naast het boek is er ook online ondersteunend materiaal beschikbaar, die enorm leuk en zeker een ondersteuning zijn. De filmpjes zijn helder en leuk om te volgen.


Dit boek is echt een geweldig mooi en goed boek voor iedereen die met persoonlijke ontwikkeling bezig is. Helaas moet ik mijn boek weer terug brengen naar de bibliotheek, maar ik ga het boek zeker aanschaffen omdat ik er echt mee aan de slag wil gaan en het boek is die gewoon niet in mijn boekenkast mag ontbreken.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page