top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ademen tot in je ziel – Marleen van den Hout

Alleen al de prachtige cover maakt mij nieuwsgierig naar dit boek. Wanneer ik van Uitgeverij Ankhhermes ook nog eens de kans krijg het boek te lezen en te recenseren, kan ik deze kans niet aan me voorbij laten gaan. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789020220001 | 24 mei 2023 |184 pagina's Uitgeverij Ankhhermes | Prijs €22,50


Voor het lezen:

De prachtige kleurrijke cover weet direct mijn aandacht te trekken, de kleurencombinatie is zacht en vriendelijk en rustgevend. Het is een cover die enorm past denk ik bij de inhoud van het boek. Ik ben enorm benieuwd wat ik over mijn eigen ademhaling ga leren en ik hoop dat door middel van de kennis en de goede oefeningen ik meer rust, ontspanning en zelfvertrouwen ga krijgen.

 

Het verhaal:

Leer alles over en rondom een gezonde en goede ademhaling. Marleen van den Hout legt in dit boek duidelijk en helder uit hoe je met behulp van je adem blijvende innerlijke rust kan creëren, en diepe ontspanning en vertrouwen vast kan houden.

De manier waarop je ademt, vertelt je hoe je je voelt. Veelal ademen we hoog en oppervlakkig, waardoor we gespannen de dag door gaan.

Wanneer we onze stress willen verlichten zuchten we eens diep en ademen we eens diep in en uit. Dit biedt helaas maar kort verlichting. Wanneer je diep leert ademen vanuit je bekken, maak je ontspanning een onderdeel van je dagelijks leven. Marleen van den Hout legt op eenvoudige en praktische wijze uit hoe dat dit gemakkelijk te bereiken is. Daarnaast biedt het boek ook biostretches die bijdragen aan een diepe stilte en die je helpen betere keuzes te maken in je leven.

 

Mijn ervaring:

Bij het lezen van dit boek, vallen me direct een aantal dingen op. Het boek is aan de binnenzijde ook enorm prettig en fijn vormgegeven, het heeft een hele heldere en duidelijke indeling en Marleen heeft een open, heldere en vlotte schrijfstijl, waardoor het boek ongelofelijk lekker leest.


Het verhaal is opgedeeld in korte en heldere paragrafen, waarbij Marleen van den Hout bij de kern blijft en niet afdwaalt in het verhaal. Hierdoor komt ze tot de essentie van het verhaal en wat het belang is van een goede ademhaling. Ze weet mij enorm veel te leren en ook te motiveren om met mijn ademhaling aan de slag te gaan. Gedurende het verhaal komen de verschillende ademhalingen aan bod, die helder, simpel en stap voor stap worden uitgelegd.


Ik was in de veronderstelling dat ik met mijn buikademhaling goed bezig was, maar met de oefeningen in het boek laat Marleen me overduidelijk zien dat er nog kwaliteit te behalen valt.

Ik heb veel moeite om me te ontspannen, maar met de oefeningen van Marleen weet ze me tot drie keer toe weg te laten dommelen, omdat ik me zo ontspannen voel. Echt geweldig!!


Ademen tot in je ziel bevat een hele heldere, duidelijke en goede uitleg over het belang van een goede ademhaling en wat hiermee te bereiken valt. Hiermee weet Marleen van den Hout me te motiveren, maar ik ben het meest enthousiast over de heldere, stap voor stap oefeningen in het boek. Door middel van de oefeningen heb ik zo'n enorme ontspanning in korte tijd ervaren dat ik niet wist dat dit voor mij (als stresskip) mogelijk was. Ik ga de oefeningen in de toekomst zeker blijven doen en blijven oefenen. Dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die beter wil leren ademen en meer ontspanning in zijn/haar lijf en leven wil ervaren.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page