top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het plezierplan - Mike Rucker

Meer plezier in mijn leven, daar zeg ik geen nee tegen. Dus toen ik de kans kreeg van HarperCollins om dit interessante boek te lezen en recenseren, kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Dank je wel.

Nederlands | E-book | 9789402766042 | 25 januari 2023 | 284 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €14,99


Voor het lezen:

Dit boek met de vrolijk, uitnodigende en toch simpele cover wist gelijk mijn aandacht te trekken. Ik ben dol op non-fictie boeken over persoonlijke ontwikkeling. Ik denk dat de meeste volwassenen in het dagelijks leven weinig aan plezier toekomen en veelal snel opgaan in de sleur van de dag waarin het gezin en huishouden draaiende gehouden moet worden. Ik ben daarom erg nieuwsgierig of Mike Rucker hier rekening mee heeft gehouden. Ook ben ik erg benieuwd naar zijn inzichten en theorieën achter zijn plan om meer plezier in het leven te maken. HarperCollins, onwijs bedankt voor het recensie-exemplaar!

 

Het verhaal:

Wil jij een gezonder, vrolijker en productiever leven?

Plezier is erg goed voor ons, maar hoe meer we er naar streven, we komen er veelal door onze drukke en overvolle agenda niet aan toe. In plaats hiervan lopen we steeds vaker met burn-outs, depressies en eenzaamheid. Terwijl de oplossing enorm simpel is. Plezier maken in je leven kan je leren. Het kan altijd en overal. Met toegankelijke wetenschappelijke en praktische oefeningen legt Mike Rucker je uit hoe plezier maken een gewoonte kan worden. Met het plezierplan wordt eenzaamheid verleden tijd, verbeter je je werkprestaties en relaties. Hierdoor krijg je een gezonder, productiever en vrolijker leven!

 

Mijn ervaring:

Het boek is enorm helder, toegankelijk en toepasbaar geschreven. Het verhaal van Mike Rucker leest enorm lekker en gemakkelijk weg. Het boek heeft een hele heldere opbouw waarbij Mike eerst duidelijk uitlegt wat de voordelen zijn van meer plezier in je leven te brengen. Hierdoor werd ik gelijk enorm enthousiast om meer over zijn plezierplan te gaan lezen.


Zijn verhaal is een mengeling van zijn persoonlijke verhaal, wetenschappelijke kennis en inzichten en toepasbare en toegankelijke stappen zodat je aan de slag kan met het creëren van je eigen plezierplan. Aangezien we als mensen enorm verschillen in voorkeuren en interesse was ik ook erg benieuwd hoe Mike dit zou gaan aanpakken, maar hij heeft hier goed over nagedacht. Hij houdt de kennis en opdrachten heel breed, maar wel duidelijk, waardoor je er echt je eigen invulling aan kan geven. Daarnaast wist hij met de wetenschappelijke kennis en inzichten nieuwe eyeopeners te geven naar de aanpak van handelingen en acties in mijn leven. In het boek deelt Mike ook zijn eigen ervaringen rondom plezier, hierdoor werd het boek voor mij nog toegankelijker en kreeg ik er meer vertrouwen in.


Het boek is een helder, toegankelijk maar vooral ook erg toepasbaar boek om aan de slag te gaan om meer plezier uit je leven te gaan halen. Door de combinatie van zijn persoonlijke verhaal, wetenschappelijke kennis en praktische oefeningen heeft Mike mij weten te overtuigen dat meer plezier maken in mijn leven echt niet zo moeilijk is als ik oorspronkelijk dacht. Mijn mindset heeft hij in ieder geval weten te veranderen. In mijn leven komt meer plezier!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page