top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Voel je beter in 5 – Rangan Chatterjee

Met het begin van het goede jaar en alle mooie en gezonde voornemens komt dit veelbelovende boek als geroepen.

Nederlands | Paperback | 9789041714848 | 12 januari 2023 | 272 pagina's Uitgeverij Rainbow | Prijs €15,00


Voor het lezen:

Van Uitgeverij Rainbow kreeg ik de kans dit veelbelovende en leuke boek van Rangan Chatterjee te lezen en te recenseren. Dank je wel. Ik heb hoge en goede verwachtingen en nu, met de start van 2024 en alle goede voornemens, een boek waar ik nu echt van kan genieten. Ik hoop met het enthousiasme, de kennis en tips van Rangan Chatterjee me nog fitter en vitaler te gaan voelen.

 

Het verhaal:

5 minuten per dag: het dagelijkse plan van een lang fit leven. Beter slapen, gewichtsverlies en meer bewegen. Wie wil er niet gezonder leven? Toch is het maken van de juiste keuzes knap lastig. Rangan Chatterjee laat zien hoe je dit op eenvoudige wijze kan bereiken. Hij bedacht een stappenplan waardoor je met minimale inspanningen een duurzame en gezonde levensstijl kan ontwikkelen. Het boek staat boordevol leuke en gevarieerde tips en adviezen en wordt ondersteund met persoonlijke ervaringsverhalen.

 

Mijn ervaring:

Het boek is naast de vrolijke, inspirerende en gezellige cover ook aan de binnenzijde met veel liefde en detail vormgegeven. Het boek is ook van binnen rijkelijk geïllustreerd en voorzien van prachtig beeldmateriaal en kleuren die het inspirerende verhaal van Rangan Chatterjee ondersteunen en versterken.


Met een inspirerende inleiding weet Rangan Chatterjee mij enorm enthousiast en nieuwsgierig te maken naar zijn stappenplan en de voordelen (die worden weergegeven met icoontjes) die je met zijn stappenplan kan bereiken. Het is even wennen aan het vrij kleine lettertype waarin het boek is vormgeven, maar zijn verhaal is enorm vlot, helder en op enthousiaste wijze geschreven waardoor ik helemaal de positieve vibe van Rangan Chatterjee te pakken krijg. Daarbij vind ik het enorm ondersteund dat hij ook aandacht besteed aan de moeilijkheid van het veranderen van gewoontjes, tips geeft voor een blijvende verandering, hoe je een goed plan maakt en bekijkt wat de voordelen zijn waarop jij je wilt focussen.


Vervolgens wordt het verhaal opgedeeld in drie delen: Geest, Lichaam en Hart. In deze delen deelt Rangan Chatterjee veel verschillende tips en oefeningen die je in 5 minuten per dag kan doen, ervaringsverhalen van anderen en wat je hiermee qua gezondheidsverbeteringen kan bereiken. Hij weet de tips duidelijk en stapsgewijs uit te leggen en hij deelt ook leuke tips, waaraan ik zelf nog niet gedacht had. Bij alle onderdelen van de tips komen ook de icoontjes van de voordelen weer terug, zodat hij gemakkelijk en overzichtelijk laat zien welke onderdelen voordeel bieden.

Aan het einde volgt nog een leuk schema, waarin je zelf kan bijhouden welke oefeningen je in je dagelijkse 5 minuten plan gedaan hebt en ervoor zorgt dat je iedere dag iets probeert te doen voor je geest, lichaam en hart.


Voel je beter in 5, is een super inspirerend, leuk en leerzaam verhaal van Rangan Chatterjee waarin hij je enthousiast weet te maken en helder en duidelijk uitlegt hoe je in 5 minuten per dag kan werken aan een gezondere levensstijl. Het boek bevat enorm veel tips en oefeningen, waardoor iedereen wel goede tips passend bij zijn of haar leven uit het boek kan halen. Het is erg laagdrempelig, waardoor het stappenplan van Rangan Chatterjee voor iedereen haalbaar is. Voor iedereen met goede voornemens voor een gezonder leven is dit boek echt een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
bottom of page