top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Schaamteloze seks – Nynke Nijman

Dit boek trok gelijk door de titel mijn aandacht. Daarnaast ben ik dol op non-fictie boeken. Van Lev. Uitgevers kreeg ik de kans het boek te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789400514911 | 14 februari 2023 | 328 pagina's | Lev. Uitgevers | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Dit boek wist me gelijk door de triggerende titel te fascineren. Hier wilde ik meer over weten, mijn interesse was gewekt. De cover is daarnaast ook nog eens erg uitnodigend en valt op voorbij andere boekcovers. Wel is het beeld enorm passend en versterkend voor de titel en subtitel van het boek. Ik ben enorm benieuwd naar de kennis en inzichten die Nynke Nijman me met haar boek gaat bijbrengen.

 

Het verhaal:

Durf jij je schaamte rondom seksualiteit los te laten? Het doel, je vrijer voelen.

We worden in onze seksualiteit belemmerd, omdat we denken dat onze seksuele verlangens, behoeften en fantasieën afwijken met die van de norm. Dit afwijkende gevoel zorgt voor schaamte. Wat zal er gebeuren als we deze gevoelens van schaamte zouden kunnen doorbreken en loslaten. Wat bepaalt immers de seksuele norm? Nynke Nijman schrijft over schaamte en hoe het ons belemmert. Ze laat ons zien hoe bevrijdend het kan zijn als we onze schaamte leren los te laten.

Voorbeelden uit de praktijk, heldere uitleg en wetenschappelijke onderbouwing maken dit een belangrijk boek voor iedereen die zich seksueel vrijer wil voelen.

 

Mijn ervaring:

Nynke Nijman heeft een hele open, heldere en vlotte schrijfstijl. Hierdoor leest haar boek enorm prettig weg en is het ook een toegankelijk boek geworden dat denk ik iedereen wel aanspreekt.


Wat me gelijk opvalt is dat Nynke Nijman een hele brede blik heeft op het gebied rondom schaamte en seksualiteit en in haar boek ook veel rondom dit thema mee neemt om te bespreken. Het is prettig dat haar verhaal bestaat uit heldere uitleg, wetenschappelijke onderbouwing en voorbeelden uit de praktijk. Deze mix zorgt ervoor dat het een hele sterke en complete kijk is op de verschillende onderwerpen die ze in dit boek aan bod laat komen.

Nynke Nijman kijkt echt met een open blik naar schaamte en seksualiteit, ze veroordeelt of kleurt niemand met haar verhaal, dat vind ik enorm sterk.


De twee hoofdstukken die mij persoonlijk het meest bijgebleven zijn en me heel veel kennis en inzichten hebben geboden waren de hoofdstukken over vrouwen, seksualiteit en schaamte en die van seksueel overschrijdend gedrag. Haar kennis en inzichten hebben me laten inzien en waren echt eye-openers.


Schaamteloze seks is een bijzonder, helder en verhelderend boek dat je op vele vlakken rondom seksualiteit inzicht geeft in de schaamte die hier rondom heerst en ook wat deze schaamte met zich meebrengt. Door de open en heldere uitleg van Nynke, de wetenschappelijke onderbouwing en de praktijkvoorbeelden krijg je een goede en brede kijk wat dit allemaal met zich meebrengt. Het is enorm leerzaam en inspirerend. Echt een aanrader om te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page